ERDOĞAN'I KÖŞEYE SIKIŞTIRDILAR!

ERDOĞAN'I KÖŞEYE SIKIŞTIRDILAR!

İhsanoğlu'na bir destek daha geldi.

DENİZLİ'de, 19 CHP ilçe başkanının tamamı bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çatı aday olarak gösterilen Ekmelettin İhsanoğlu'na destek verdi. İlçe başkanları adına ortak açıklamayı yapan Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun idaresini sahiplendiklerini ve kararını desteklediklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak Ekmelettin İhsanoğlu'nu aday göstermesinin parti içindeki tartışmaları sürerken, Denizli'de CHP İlçe Başkanları'nın yaptığı toplantı sonunda çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu'na destek ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesini sahiplenme kararı çıktı. Toplantı sonunda 19 ilçe başkanı ortak açıklama yaptı ve Ekmelettin İhsanoğlu'na destek verdi. İlçe başkanları adına ortak açıklamayı Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, yaptı. Gelinen noktada ülkenin ihtiyacının siyasi kirlilikten uzak, tarafsızlığını ve bağımsızlığını koruyacak, sistemle kavga etmeyecek, toplumun her kesimini kucaklayabilecek, angaje olmamış bir Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Tabu, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, kişisel ve akademik yetkinliği, ülkemizi bugüne değin temsil etmiş olduğu diplomatik misyonlardaki başarılı hizmetleri, eğitimi ve dünya siyasetindeki süreçlere hakimiyeti nazara alındığında parlamenter demokratik sistemdeki Cumhurbaşkanlığı makamını layıkıyla dolduracak özgün bir Anadolu evladıdır. CHP Denizli örgütünde görev üstlenmiş ilçe başkanları olarak bizler Parti Meclisi'nce ve İl Başkanlarımızca da benimsenmiş olan Genel Başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz."

Pamukkale İlçe Başkanı Tabu, ilçe başkanları olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin yoğun çabalarıyla gerçekleşen süreçte adaylığı hem siyasi partilerce, hem Türkiye'deki pek çok sivil toplum örgütünce istenen Ekmelettin İhsanoğlu'nun adaylığını kendilerinin de desteklediğini vurguladı. Tabu, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının, ülkemiz için demokrasiye, çoğulculuğa, özgürlüğün, Anayasaya ve hukuka bağlılığın bir kapısı olduğuna olan inancımızla, örgütlerimiz adına seçim sürecinin başarılı ve koordineli bir şekilde yönetilmesi ve nihayet başarıya ulaşması için gayret göstereceğimizi kamuoyuna ilan ederiz" dedi. Tabu, tüm Denizlililer'i de İhsanoğlu'na destek vermeye çağırdı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı