Erdoğan'ı endişelendiren düşüş

Erdoğan'ı endişelendiren düşüş

Anketlerde Kırıkkale ve Niğde’de desteğin rekor oranda düşmesine Başbakan kızdı


Muhalif Gazete sitesinde yer alan bir habere göre,Başbakan Erdoğan'ın son günlerde sinirli bir görüntü vermesinin nedenleri anlaşıldı. Habere göre, Başbakan erdoğan son anketlerde Karadeniz'in yanı sıra Anadolu kentlerinden de gelen düşüşlere çok sinirlendi.

Anketlerde Kırıkkale ve Niğde’de desteğin rekor oranda düşmesine Başbakan kızdı


Erdoğan ‘fecaat’ dedi



AKP’nin yaptırdığı anketlerde Karadeniz’in ardından İç Anadolu’da da belediyelerde büyük oy kaybı içinde olduğu ortaya çıktı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Kırıkkale’de AKP’li belediyenin oy oranının yüzde 11’e düşmesi nedeniyle “fecaat” diyerek belediye başkanı ve teşkilatı azarladı. Erdoğan, partili vekillere, “Durum iç açıcı değil. Buna göre kendinize çekidüzen verin” talimatı verdi. 

Erdoğan, bölge toplantılarının dördüncüsünü Orta Anadolu illeriyle yaptı. Edinilen bilgilere göre AKP Genel Merkezi’ndeki toplantıya bölge için parti yönetimi tarafından yaptırılan anketler damgasını vurdu. Partinin Kırıkkale’de yapılacak bir yerel seçimlerde oy oranının yüzde 11’e kadar düştüğünü gösteren anket, toplantıda tansiyonu yükseltti. Erdoğan, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 31 oyla belediyeyi kazandıkları ve 2011 de yüzde 60’lar düzeyinde oy aldıkları Kırıkkale’de AKP’li belediyenin oyunun yüzde 11’lere düşmesine çok sinirlendi. Erdoğan, bu sonuç için “fecaat” ifadesini kullandı. 

Başkan ve yöneticilere azar 
Kırıkkale milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyarbakır’da bulunduğu için Erdoğan’ın hışmına uğramadığı gözlemi yapıldı. Erdoğan, bu sonuçları kabul edemeyeceğini belirterek toplantıda bulunan Kırıkkale Belediye Başkanı ve parti yöneticilerini azarladı. Anketler 2009 seçimlerinde AKP’nin yüzde 39’la belediyeyi kazandığı ve 12 Haziran seçimlerinde de yüzde 54 oy aldığı Niğde’de belediyenin oylarının yüzde 23’lere düştüğü sonucunu verdi. Yine 2009 seçimlerine göre partinin Orta Anadolu’da birçok belediyede oy kaybı ve gerileme içinde olduğu sonuçları çıktı. Erdoğan vekil ve partililere, “Anketlerde muhalefet partilerine mensup başarılı belediye başkanları olduğunu görüyoruz. Çünkü insan ilişkileri iyi. Siz de insan ilişkilerinizi artırın” diye seslendi. Erdoğan, İmralı sürecine halk desteğinin yüzde 65’in üzerinde olduğunu belirtti.