ERDOĞAN'I ÇOK ÜZECEK DAVOS HABERİ

ERDOĞAN'I ÇOK ÜZECEK DAVOS HABERİ

Davos'ta her sene yapılan geleneksel " ekonomik zirvesinde" konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ortadoğu barışına dair önerisi ile tüm dünyanın ilgisini üzerine çekmeyi başardı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: "İsrail ile Filistin arasında barış sağlanırsa Ortadoğu'da bir yenilik yaratabiliriz" Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısının ikinci gününde "Dünya'da Mısır" adlı oturumda konuştu.

BÜTÜN DÜNYAYA SESLENİYORUM

Sisi, "Buradan bütün dünyaya sesleniyorum. Eğer İsrail ile Filistin arasında barış sağlanırsa Ortadoğu'da şimdi hayalini bile kuramadığımız bir yenilik yaratabiliriz. Yeniliğin de ötesine gidebiliriz. Barış bölgeye istikrar getirecek ve bölgedeki teröristlerin çalışmalarını engelleyecektir" dedi. Toplantıyı yakından izleyen diplomatik gözlemciler tarafından "Sisi'nin bu çıkışı toplantıya katılan liderler tarafından büyük heyecanla karşılandı" yorumları yapılıyor. 4-5 yıl önce Türkiye'nin sahip olduğu Ortadoğu'da en etkili ülke konumuna Mısır ve Cumhurbaşkanı Sisis'nin aday oldu netleşiyor, deniliyor

MISIR YİNE BAŞ ARABULUCULUK ROLÜNDE

İsrail ile Filistin arasında arabuluculuk yapma konusunda Mısır'ın önemli bir rol oynadığını söyleyen Sisi, barışın sağlanması ve 1967'de işgal edilen topraklarda tekrar Filistin devletinin kurulması için Mısır'ın bütün tarafları teşvik ederek hiçbir çabayı boşa çıkarmayacağını ifade etti. Suriye, Irak, Yemen ve Libya halklarını da destekleyeme devam edeceklerini belirten Sisi, buralardaki çatışmalarda can kaybının engellenmesi için siyasi çözümün gerektiğini belirtti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı