ERDOĞAN'I BİLGİSAYARDA SORGULAMAK ANAYASAL SUÇ

ERDOĞAN'I BİLGİSAYARDA SORGULAMAK ANAYASAL SUÇ

İstihbaratta görevli polis ‘Kendisini seviyorum, sadece fotoğrafına baktım’ savunmasını yaptı.


Adana’da İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne görevli polis, sistemden dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı sorgulayınca Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcılığı tarafından gözaltına alındı. “Anayasal suç işlemek”ten mahkemeye sevk edilen ve sorgusunun ardından serbest bırakılan Abdullah K., “Kendisine sevgi ve sempati duyarım. Olay tarihinde de kendisine duyduğum bu sevgi nedeniyle ismini yazıp fotoğrafına baktım” dedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarata Karşı Koyma Bürosu’nda görevli polis Abdullah K, 17 Eylül 2013 tarihinde DEVA 2 İstihbarat Projesi sisteminden Erdoğan’ı sorguladı. Sistemden Erdoğan’ın bilgilerine bakan istihbarat polisi, daha sonra dosyayı kapattı. 17 Aralık operasyonu sonrası emniyet içinde yapılan “paralel yapı” incelemeleri kapsamında Abdullah K’nin Erdoğan’ı sorguladığı tespit edildi. Ancak ilginç bir şekilde soruşturma için Adana Savcılığı değil, Ankara Savcılığı devreye girdi.

Fethullah Gülen ve cemaatine yönelik soruşturmayı da yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı Serdar Coşkun, zanlı polisi gözaltına aldırarak Ankara’ya getirdi. Şüpheli polisi sorgulayan savcı Coşkun, Abdullah K’yi, “görevi kötüye kullanmak, gizliliği ihlal ve anayasal suç işlemek” iddialarıyla sulh ceza hakimliğine sevk etti.  İstihbaratçı, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

‘Amirlerden ikaz yok’

31 Ocak 2014’te emekli olanşüpheli polis Abdullah K, ifadesinde Erdoğan’ı istihbarat sisteminden sorgulamasını “onu çok sevmesine” bağladı. Abdullah K, şu ifadeyi verdi:

“Kendisine sevgi ve sempati duyarım. Olay tarihinde de kendisine duyduğum bu sevgi nedeniyle ismini yazıp fotoğrafına baktım. Bu program içerisindeki bilgiler sosyal medya üzerinde de bulunur.
Başka bilgilere erişmedim, kopyalamadım, başkasına vermedim. İstihbarat Şubesi’ndeki amirlerimiz bizi devamlı denetler. Başbakanınfotoğrafına bu şekilde bakmanın suç olacağını düşünemedim.
Amirlerimden de bu konuda ikaz gelmedi.”

 

Cumhuriyet / Alican Uludağ

 

Kaynak:Haber Kaynağı