Erdoğan;Güneydoğu'da Yatırım Patlaması Yaşanacak

Erdoğan;Güneydoğu'da Yatırım Patlaması Yaşanacak

Ben Sayın Obama’nın sesini özlemiştim.

OBAMA'NIN SESİNİ ÖZLEMİŞİM 
 
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. İsrail'in özür telefonunu anlatan Erdoğan, "Önce Netenyahu’nun sesini aldım. Ben Sayın Obama’nın sesini özlemiştim. Önce kendisiyle görüşeyim dedim. Kendisiyle görüştük" derken, akil insanlar konusunda ise "bizi izlemeye devam edin, bu komisyon karar mercii olmayacak" dedi.
 
Obama'nın sesini özlemiştim, önce onunla konuşmak istedim
22 Mayıs 2010’da Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için Mavi Marmara gemisi yola çıktı. Bu gemide 36 ayrı ülkeden insan vardı. Bu yardım gemisi 31 Mayıs’ta Akdeniz’de İsrail devletinin saldırısına uğradı ve silahsız olmalarına rağmen 9 kişi şehit oldu.

ONLARIN KILINA GELECEK ZARARIN HESABINI VERMEK ZORUNDAYIZ 
 
AKP hükümeti olarak bu saldırı karşısında susmadık. Arayı nasıl düzeltebiliriz diye toplantılar yaptılar. 3 şart öne sürdük. Bu devlet onurludur, gururludur, bu milletin evlatları şahsiyetlidir. Onların kılına gelen zararın hesabını sormak zorundayız dedik.
 
Ricacı olarak gelen devlet başkanları, dışişleri bakanları oldu. Hepsi de hiçbir itirazi cümle kullanmadan geri döndüler. Takipten yorulmadık. Bu olayın ardından İsrail’e bu 3 şartı sürekli tekrar ettik. Onların da ileri gelenleri oldu. Onları da devreye soktular. Özür, tazminat ve Filistin’e ambargonun kalkmasını istedik. Apology kelimesi yerine ısrarla üzüntü, üzüntü verici kullansak olmaz mı dediler. Kesinlikle olmaz dedik.
 
BM Genel Kurulu’nda yaptığım konuşmada da aynısını söyledim. ABD Başkanı Obama, İsrail’e yaptığı temaslar öncesinde Kerry bize geldi. Kerry ile yaptığım görüşmede bu konunun etraflıca ele alarak değerlendirmesini yaptık. Ne gibi bir çerçeve oluşturalım ki bu işi çözelim dedik.
 
Obama’nın Ortadoğu’ya gelişinde önümüze yine bir metin geldi. O metinde yine kabul edemeyeceğimiz bazı şeyler vardı. Dedik ki ‘hayır’ Biz burada Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu bir kenara koyamayız, onun da bu anlaşmaya derç edilmesi lazım dedik
İsrail’den ayrılırken Obama, Netenyahu ile birlikte havaalanından beni telefonla aradılar.

EŞEĞİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLAMAK LAZIM
 
Önce Netenyahu’nun sesini aldım. Ben Sayın Obama’nın sesini özlemiştim. Önce kendisiyle görüşeyim dedim. Kendisiyle görüştük. Obama’nın şahitliğinde bu görüşmeyi gerçekleştirerek bu işi bitirdik. Sonra ABD hemen açıklamasını yaptı, sonra İsrail açıklamasını yaptı. Hepsi yazılı metinlerde ve telefon kayıtlarımızda. Sonra biz açıklamamızı yaptık. Eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım. Netenyahu özür diledi. Nisan ayı içinde olabilir. Filistin, Gazze, Batı Şeria’ya bir ziyaretle buradaki ambargonun ne durumda olduğunu yerinde tespit etme imkanımız olur.
 
“Vur de vuralım, öl de ölelim”
Yavru muhalefetin genel başkanı Bursa’da bir miting yaptı. Bu yavru muhalefetin genel başkanı arasında bir fark var bizimle. Kalabalıktan bir grup sayıları ne olursa olsun bir slogan atıyor ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ Genel başkan da çıkıyor ‘Merak etmeyin onun da zamanı gelecek’ diyor. Bir siyasi sorumluluk taşıyan insana böyle bir ifade yakışır mı? Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi mantığıdır bu. Kime vuruyorsun, neye vuruyorsun? Zamanı gelecek demekle neyi ima ediyorsun.
 
AKP’ye yapılan saldırı
Bazıları alçakça eylemlere girişiyor. İşte partimize yapılan saldırı gibi. Aşırı sol ve sağdakiler de aynı gözyaşını döküyor. Yaptıkları aynı. Onlar da terör biteceği için üzülüyor. Biz bu zavallıların gözyaşından hiç rahatsız değiliz. Anneler ağlamasın da bu terör baronları istedikleri kadar ağlasınlar. Onların kırmızı kitaplarını falan ortadan kaldırdık. Şu anda bu elitlerin, bu savaş boranlarının, toplum mühendislerinin elinde tek bir bahane var, o da terör. Son sığınakları, son umutları bu. Bu korku biterse bunların da tüm umutları suya düşecek. Bunlar bu ülkede darbelerden, hukuksuzluktan beslendiler. Terör karşıtıymış gibi görünüp terörden beslendiler. Biz bu ülkede demokrasi açığını kapattık. Çetelerle, cuntalarla mücadele ettik, ediyoruz. Terör bataklığını kurutuyoruz.
 
AKİL ADAMLAR AÇIKLAMASI
 
Adına akil insanlar denilen bir komisyon kurulacaksa kararını biz veririz. Medya, köşe yazarları veremez, hesabını onlar değil biz vereceğiz. Sabırla bizi izlemeye devam edin. Karşılığı yoksa böyle bir yola çıkmayız. “Akil insanlar” koalisyonunu kurarsak tüm ülkeyi kuşatacak bir adım atarız. Onlar bir müşavere heyeti olabilir. Ancak böyle bir görev için destek alabiliriz. Burada toplumun yanlış bir algılama sürecine girmemesi gerekir. Böyle bir duruma ihtiyacımız olabilir, her kesimin burada olmasını isteriz. Üst düzey STK’lar, üniversiteler ve medydan böyle bir akil insanlar olur ama bir karar mercii değil. Biz hükümet olarak bu konuda seçiciyiz.
 
Güneydoğu’da yatırım yapmak için başvurular arttı. En fazla teşvik oraya var. Rahatlama olduğu anda inanıyorum ki Güneydoğu yatırımda patlama yaşayacak.