Erdoğan'dan Yabancı Elçilere REST

Erdoğan'dan Yabancı Elçilere REST

Amerikan haberimiz büyük yankı uyandırdı.

 HABERİMİZ BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki yabancı büyükelçilere seslendi ve 'Sizi ülkemizde tutmaya mecbur değiliz.' dedi. Dün akşam AKP'li Milletvekillerine verdiği yemekte, bu gün yapacağı Karadeniz gezisi için "önemli açıklamalar yapacağım" diyen Erdoğan, ilk önemli açıklamasını Çarşamba Havaalanında yaptı. Bir çok konuya değinen Erdoğan'ın, ülke ismi vermeden yabancı büyükelçilere seslenerek, "sınırdışı ederiz" imasında bulunması gündeme bomba gibi düştü. 17 aralık operasyonunun ardından konu ile ilgili en çok açıklama yapan ABD büyükelçiliğinin Erdoğan'ın gönderme yaptığı ülkelerin başında geldiği sanılıyor.


AMERİKAN PARMAĞI HABERİMİZ

Haber Artı dün yaptığı özel haberinde 17 Aralık operasyonu ile Amerika'nın aşırı ilgisine dikkat çekmiş ve bazı gelişmelerin, Amerika'nınbilgisi dahilinde olup olmadığı sorusunu sormuştu. Amerika'nın geçtiğimiz aylarda Paris'te yapılan toplantıda Türkiye'nin 2 yıldır adının silinmesini istediği , Teröre Destek Veren ler" listesinden çıkma talebini Amerika'nın muhalefeti ile yerine getirilmediği yorumları yapılmış ve bazı raporlarda Türkiye'nin halen "kara para" aklanması trafiğinde önemli rolü olduğu yazılmıştı.
 İlgili haberimiz için TIKLAYINIZ

YABANCI ÜLKE ELÇİLERİNE GÖZDAĞI

Erdoğan, Çarşamba havalimanında yaptığı konuşmada, yürütülmekte olan rüşvet yolsuzluk ve kara para aklama operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İŞTE SATIR BAŞLARI:

- Son günlerde olan olaylar, uluslar arası boyutu olan, ulusal boyutta da yerel taşeronları olan bir operasyondur.

- Bu operasyon hükümete karşı atılmış bir adımdır. Biz bundan yılmayacağız.

- Bazı büyükelçiler provokatif eylemlere girişiyorlar. Onlara sesleniyorum, işinizi yapın. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız biz sizleri ülkemizde tutmaya mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içine girerlerse siz bize haber verin, sizin göndermenize gerek yok biz alırız.


Kaynak:Haber Kaynağı