Erdoğan'dan TUSİAD'a Tehdit Gibi Cevap

Erdoğan'dan TUSİAD'a Tehdit Gibi Cevap

.

Başbakan'dan TÜSİAD'a: Bundan Sonra Karşınızda Olacağız

TÜSİAD'ın "Böyle bir ülkeye yabancı sermaye gelmez." açıklamasına kızan Başbakan, "Bundan sonra karşınızda olacağız. Bize oy da vermeyin." dedi.

Ankara'da ilçe adayları tanıtımında konuşan Başbakan Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

30 Mart seçimlerine biz teşkilat olarak 2 yıl önceden hazırlık yaptık. Son aylarda çalışmalarımıza hız verdik.

Büyükşehir Belediye başkan adaylarımızdan, belde başkan adaylarımızdan, meclis üyelerimize kadar çok hassas bir araştırma sürecinden geçtik.

Bakın şununla gurur duyuyoruz. 81 ilde bize başvuranların sayısı 6 bin 415 aday adayı. Yani adayların 5 katı.

Bu arkadaşların tamamı hepsi belediye başkanı olacak kapasitedir.

Halkın nabzını tuttuk. Performansları ölçtük. Temayül yoklamaları yaptık. İl ve ilçe başkanlarımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin görüşlerini aldık. 81 ilin adaylarını açıkladık. Şimdi ilk kez başkent Ankara'da ilçe adaylarımızı tanıtıyoruz.

Bazı illerde bakan adaylarımız oralarda ilçe adaylarını tanıttılar.

Hafta sonu da İstanbul'da ilçe adaylarını tanıtacağız. Açıklandıktan sonra tam kadro sahadaki yerimizi alacağız.


"AK PARTİ'NİN AMPULÜYLE TÜM TÜRKİYE'Yİ AYDINLATACAĞIZ"


30 Mart'ta AK Parti'nin ampulüyle tüm Türkiye'yi aydınlatacağız. Ülkemiz ve milletimiz adına dönüm noktası bu seçim. 30 Mart sandık dışı yöntem arayanların boğazında kalacak.


MALUM MEDYA BİRLİĞİ

Bu ülkede malum bir medya birliği vardı. Emir ve talimat alarak milletin değil, kendi sahibi olduklarının gözetiminde haber yapıyorlardı. Malum medya 11 yıllık süreçte gücünü yitirdi, artık milleti inandıramıyorlar.Manşetlerin, haberlerin, köşe yazılarını çözdünüz, milletim artık anlıyor dilini çözdü. Malum medya milli irade üzerinde etkisini yitirdi. Son bir gayretle demokrasiye saldırıyorlar. Eski günlerdeki gibi böyle yapamıyorlar. Milli iradeye şimdi söz geçiremiyorlar, siyaset sahasında varlık gösteremiyorlar.

Bu kapalı spor salonundan Türkiye’ye sesleniyorum: Dün TÜSİAD Başkanı çıkıyor, olduğundan çok farklı bir Türkiye çizmeye çalışıyor. HSYK kanun teklifinden büyük rahatsızlık duyuyorlarmış. Senin rahatsızlık duyduğun ne? Neden rahatsızlık duyduğunu gelip de Adalet Bakanıyla veya hükümetiyle görüştün mü?Nedir diye sordun mu? Yok.

Maaşlı memurlarınız var yanınızda onların lafınla mı hareket ediyorsunuz. İşinize geleni barındırır, işinize gelmeyeni kapıya koyarsınız.


"EY TÜSİAD ANANAS MESELESİNDEN NEDEN RAHATSIZ DEĞİLSİN?"

Ey TÜSİAD ananas meselesinden neden rahatsız değilsin? Paralel düzenin şantalarından niye rahasız değilsin? Çünkü bazılarının işleri tıkır tıkır yürüyor. Ananas normal anans değil biliyorsunuz Ananas bunun kod adı. Rafineyi alırken rahatsız değilsin, ceza kesilince rahatsız oluyor.


"BANA 'SİZİN DÖNEMİNİZDE 1'E 5 KAZANDIK' DEDİLER"


Biz sadece bağımsız yargı demiyoruz, bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. TÜSİAD kusura bakmasın bugüne kadar hiç milletin yanında olmadılar, bugün de değiller. 1'e 5 kazandık diyenler var bunların içinde bizzat bana söylediler 'Sizin döneminizde 1'e 5 kazandık' dediler.

TÜSİAD'ın başkanı "Böyle bir ülkeye yabancı sermaye gelmez." dedi, 120 milyar dolarlık sermayeyi siz mi getirdiniz bu ülkeye? Üyeleriniz küresel sermaye ile ilişki kurarken bunu neye dayanarak kurdular. Üyelerinin çoğunun küresel ortaklıkları var. Türkiye’yi güvenli liman gördükleri için geldiler. Bu TÜSİAD bu ülkede hiç samimi davranmadı

"'BİZİM OYUMUZ BAŞKA YERE' DİYORLAR, VERMEZSEN VERME!"


TÜSİAD bu ülkede şunu da söyledi: Hükümet başarılı ama bizim oyumuz başka yere, ya zaten vermezsen verme bize milletimiz yeter. Siz yolsuzluklarla iç içe olanlarla lobi yapmaya devam eden. Ana muhalefet bunlarla beraber çalışıyor. Bugüne kadar sustuk, bundan sonra susmayacağız. Bunları biz de teşhir edeceğiz.


"BİLSİNLER Kİ BUNDAN SONRA KARŞILARINDAYIZ"


Bilsinler ki bundan sonra biz de onlara kafa tutacağız. Hükümete karşı yapılan darbe girişimine karşı bir tavız koymadılar. O zaman karşınızda bizi bulacaksınız. Samimi, dürüst işlerinizde sizin yanınızdayız, ama yanlışınızda affetmeyeceğiz. Bunu kendilerine her zaman söyledim.

Kalkıpta "Böyle bir ülkeye küresel sermaye ifadesini kullanamaz." Eğer kullanıyorsa bu bu ülkeye ihanettir.

"BİZ BURALARA TÜSİAD'LA GELMEDİK"

Biz bu makamlara TÜSİAD'la gelmedik, TÜSİAD'a rağmen geldik. Adeta kendi ülkelerini, hükümetlerini tehdit ettiler. Öyle mi, o zaman karşınızda bizi bulacaksınız.

79 yılda yapılanı biz 11 yılda yaptık, bunu AK Parti başardı. İstikrar ve güven içinde çok daha fazlasını yapacağız.

HSYK DEĞİŞİKLİĞİ

Gündemimiz malum, HSYK ile ilgili yapılan değişiklikler. Günlerdir parlamentoda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Yaptığımız görüşmelerde arzu ederdik ki HSYK ile ilgili düzenlemeleri bir anayasa değişikliği ile çözelim. Sayın Cumhurbaşkanımız hepimizi tek tek davet etti.

Bu görüşmelerde Sayın cumhurbaşkanımıza anayasa değişikliğine tarafız dedik. Bunların bize destek vereceklerine inanmıyorum dedim, ama madem böyle bir arzunuz var ben buna uyarım dedim.


"MHP BİR ÇAY BİLE İKRAM ETMEDİ"


Nurettin Canikli arkadaşımızı CHP’ye gönderdim muhalefete. Perşembe cevap veririz. MHP bir çay bile ikram etmedi, arkadaşlarımızın girişiyle çıkışı bir oldu. Bu milletin bir adeti var. BDP’ye de gittiler, önce olumlu refleks verdi, BDP’nin oyu yeterli değil tabii ki. CHP’den cevap geldi, 'biz katılmıyoruz' dedi.

CHP’nin genel müdürü akşam başka sabah başka konuşmuştur dürüst değildir. Biz de yasal düzenlemeyi yapacağız dedik kavga dövüş geçtik.


"AK PARTİ GRUBU ŞAMAR OĞLANI DEĞİL"


Genel kurulda yine bin tane yaygara çıkarılıyor. Bu ülkenin başbakanına, bakanlarına her türlü hakareti yapacaksınız bunlara karşı AK Parti grubu herhalde şamar oğlanı değil.

Onlar da sabır sabır deyip ona göre hareket ediyor.


"KÖŞE YAZARISIN BE! AÇ BİR KARIŞTIR"


Bugün zavallı bir köşe yazarı diyor ki: Erdoğan 6 bin km yol yaptık, bu kadar yapamasaydık yolsuzlukla mücadelede bu kadar başarılı olamazdık diyor. Zavallı takip edemiyor işte bizi. 6 bin km 79 senede yapıldı, biz 10 yıla 17 bin km yol sığdırdık önce bunu anla. Köşe yazarısın be aç bir karıştır.

Milli gelirimiz 800 milyon doların üzerinde. Neden yazmıyorsun orada bu iktidar hızlı trenleri nasıl yaptı? Okullar yaptık bunları gör be! Hastanesi olmayan ilimiz kalmadı. Enerji de aynı şekilde, tüm köylere ulaştık. Bunları göremezler çünkü iftira atacaklar.


"EY GENEL MÜDÜR, SANA PAZAR GÜNÜNE KADAR MÜSAADE"


Önce sen ey genel müdür o klasöre elini koyup durduğun pozun var ya. Sana pazar gününe kadar müsaade. Pazar gününe kadar İstanbul büyükşehirle ilgili yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben açıklayacağım.


"EĞER NAMUSLUYSAN..."


Benim oğlumla, şahsımla alakalı eğer namusluysan kalk bilgilerini ortaya koy. Eğer dürüstsen şerefliysen. Benim oğlumu hiçbir zaman böyle şeylere karıştırmazsın. Rahşan affı çıkmasa başka yerdeydin.

Sen kaset olayını genel başkanına yapmamış olsaydın bugün burada olmazdın. Baykal'a kaset olayını kimin yaptığı da çıkıyor ortaya.

HSYK ile alakalı dünkü olaylardan sonra arkadaşları toparladım. 'Adalet akademisiyle ile ilgili olan kısmını Meclis'ten geçirelim HSYK kısmıyla ilgili olanı donduralım yol alalım, seçim yaklaşıyor. Adalet akademisi ve bir iki maddeyi daha geçireceğiz ve olayı kapatacağız.' dedim. Diyorlar ki kimden emir aldın? Tayyip Erdoğan emirle iş yapmaz. Ben kimsenin emriyle iş yapmam bu benim yapıma, prensibime ters. Biz ancak müzakere yaparız. Ortak fikirle hareket ederiz. bunu bilin.

Gazetelerde köşe kapanların yazdıkları AK Parti’ye yön veremez.


"NEREDE DARBE, CHP ORADA"


CHP’nin tavrına dikkat edin. Nerede darbe girişimi varsa muhtevasına bakmadan CHP’li orada destekçi olarak yer alır. Geçen yıl kendilerini aştılar, Mısır’daki darbeyi bile savundular. Şu an da paralel yapının 17 Aralık operasyonunu var gücüyle destekliyor

Fikir hiç önemli değil CHP için, yeter ki vatana darbe olsun. Yıllardır Silivri’nin hakimlerini en ağır ifadelerle eleştiren CHP aynı kadronun arkasında duruyor. CHP örgütün borazanlığını yapıyor. Üzerinde tutanak yazan belgeleri sallıyor. Mahçup olacaklar ama yüzleri kızarmayacak.

"NE KADAR YOLSUZLUK İDDİASINDA BULUNDULARSA ALTINDA KALDILAR"


Ne kadar yolsuzluk iddiasıyla bulundularsa hepsinin altında kaldılar. Yolsuzluk yolsuzluk dediniz Kayseri biliyorsunuz sucuğa doydu. Çok dava kazandım ben bu genel müdürden, hangi vatandaşlarımla paylaşayım diye onların hesabını yapıyorum.


"İSPAT EDEMEZSENİZ ALÇAKSINIZ"


Suriye'den insanlık dışı manzaralar karşısında samimi bir söz işittiniz mi? Daha dün kem küm ettiler, uyarıldılar sessiz kalmayalım dediler. Bütün insanlık insanlığından utandı o fotoğraflardan ama CHP’den tık yok. Teröristler Türkiye’de yetiştirilmiş diyorlar. Bunların burada eğitildiğini ispat edemezseniz alçaksınız.

Suriye’deki hiçbir terörist gruba eğitim verilmemiştir, bu sizin işinizdir. 55 bin fotoğraf karesinde hala Esad’ın yanında yer alanlara sesleniyorum bunun hesabını nasıl vereceksiniz. 150 bine yakın insan katledildi Suriye’de.

"ÇOCUKLAR ÖLÜYOR, DÜNYA SESSİZ"


İnsanlığa karşı suç işleyen Esad Suriye’nin başında daha fazla kalamaz. Silahlar kullanılıyor, çocuklar ölüyor dünya sessiz. Dünya daha fazla sessiz kalamaz.
Cenevre toplantısında Suriye için acil çözüm üretilmesi isteğimizdir. Bütün yardımımızla Suriye halkının yanında yer alacağız.


"TIR’LARI ENGELLEYENLER KİME HİZMET ETTİKLERİNİ GÖRSÜN"


Umarım o TIR’ları engelleyenler kime hizmet ettiklerini görmüşlerdir. MİT’e silah kaçakçısı ithamında bulunan CHP genel başkanını milletime havale ediyorum.

Hale bak ya… MİT’le ilgili söylediği ifadeye bakın. MİT silah kaçakçılığı yapıyor diyor. Oradaki mazlum insanlara insani yardımları biz getireceğiz.

Bizim atacağımız bu adımları Ey Kılıçdaroğlu sen belirleyemezsin. Biz de vicdan var ama sen de var mı bilmiyorum.


"ANKARA İSTİKLAL'İN MERKEZİ"


Millet önce Gezi olaylarında, sonra 17 Aralık darbe girişiminde kimin ne yapmak istediğini açıkça gördü.

Burası TBMM’nin şehri. Bu Ankara İstiklal’in merkezi. Polatlı’da işgal durduruldu, İstiklal destanı yazıldı. Şimdi yeni İstiklal mücadelesi veriyoruz, 30 Mart bu kadar önemli.

Hiçbir maşa örgüt devletin içinde virüs gibi, ur gibi Türkiye Cumhuriyetine paralel bir yapı oluşturamaz


"BUNLARIN HADDİNİ BİLDİRECEKSİNİZ"


Gereken cevabı sandıkta vereceğiz. Hiç endişeniz olmasın, başınız asla öne eğilmesin, hüzne kapılmayacaksınız, vazgeçmeyeceksiniz. Bunların haddini bildireceksiniz, kapı kapı dolaşacağız çok çalışacağız.

"DAHA ÖNCE ÇALIŞTIĞIMIZIN 3 KATI ÇALIŞACAĞIZ"


Bundan önceki seçimlerde çalıştığımız 3 katı çalışacağız. Şer odaklarının tamamını mutlak bir yenilgiye mahkum edeceğiz. 17 Aralık darbe girişimi sadece AK Parti'ye yönelik değildir, millete yöneliktir. Amaçları sadece AK Parti değil.

"CHP'YE, BDP'YE VE MHP'YE DE ZARAR VERMEYE ÇALIŞIYORLAR"


CHP’ye, BDP’ye, MHP’ye de zarar vermeye çalışıyorlar. Dertleri büyüyen ekonomi bunların… Rehavet gösterilirse kaybeden Türkiye olur.

Ankara’dan sadece başarı değil, unutulmaz bir demokrasi müjdesi istiyorum. Ankara ben buna inanıyorum.

Ankara mazlumların barış şehridir, Ankara’nın başarısı 80 ilin vilayetin değil dünyanın başarısıdır.

Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum.