ERDOĞAN'DAN TÜSİAD’A 'PARALEL' TEŞEKKÜRÜ

ERDOĞAN'DAN TÜSİAD’A 'PARALEL' TEŞEKKÜRÜ

İşte Erdoğan’ın teşekkür konuşması…

Erdoğan’ın paralel takıntısı bitecek gibi değil. ‘Paralel yapı’ bu kez de TÜSİAD ziyaretine damgasını vurdui

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hukuk sisteminin içine sızmış paralel uzantılara dair iş dünyasından bugün ilk defa kararlı bir ses duyuyorum. Onun için teşekkür ediyorum" dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısının açılış konuşmasını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu yaptı. Yücaoğlu'nun konuşmasının en dikkat çekici bölümü hukuk devleti vurgusu yaptığı kısmıydı. Yücaoğlu, " Bir hukuk devleti, kendi içinde yaygın deyişle bir paralel devletin oluşmasına ve böylesi bir yapının hukuku kendi gündemi doğrultusunda, eğip bükmesine izin vermesi mümkün değildir" dedi.

Yücaoğlu'nun bu sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşekkür etti. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak "Paralel Yapıyla" mücadeleye değinen Erdoğan, Yücaoğlu'na dönerek, " İş dünyasından bugün ilk defa kararlı bir ses duyuyorum. Onun için teşekkür ediyorum" dedi. Erdoğan, "Bir girişimci için hukuk sistemi de hayati derecede önemlidir. Hukuk sistemi eğer adalet dağıtmıyorsa, haklının değil, güçlünün yanında duruyorsa, orada yatırım da olmaz, üretim de olmaz. İstihdam da olmaz. Küresel sermaye o zaman Türkiye'ye gelmez. Türkiye'ye gelmesi için, burada bir defa hukuk sisteminin güvenilir olduğunu görmesi lazım. Hukuk sistemindeki mevcut sorunlardan şikayetçi olması gereken en başta iş dünyası olmalıdır. Ancak bakıyoruz, hukuk sisteminin içine sızmış paralel uzantılara dair iş dünyasından bugün ilk defa kararlı bir ses duyuyorum. Onun için teşekkür ediyorum. İş dünyasından gereken tepkiyi görmemiz lazım" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı