Erdoğan'dan türbesi olacak denilen cami için flaş açıklama

Erdoğan'dan türbesi olacak denilen cami için flaş açıklama

Bir cami açılışında konuşan AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, gömülmeyi vasiyet ettiği iddia edilen Çamlıca Cami hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Hamidiye Camisi'nin açılışında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalrda kendi türbesininde içeriside inşa edildiği söylenen Çamlıca Cami inşaatını överek Türkiye'nin bir numarası olacağını söyleyen Erdoğan 15 temmuzda bir çok caminin kurşunlandığını ileri sürdü.

ÜLKEMİZE SALDIRANLAR İLK MABEDLERİMİZİ HEDEF ALIYOR

"Camilerimiz ve mescidlerimiz buralarda okunan ezanlar, namazlar, irad edilen vaazlar, hıfz edilen Kuran-ı Kerim'ler sebebiyle İslam'ın alameti farikasıdır. Bu cami İstanbul için müstesna bir eserdir" diyen Erdoğan, "Ülkemize saldıranlar ilk mabetlerimizi hedef alıyorlar. 

15 TEMMUZDA BİR ÇOK CAMİ KURŞUNLANDI DEDİ

istanbul'da 15 Temmuz gecesi sela okunan pek çok cami darbeciler tarafından kurşunlandı. İzmir'de müezzinimiz tartaklandı. Ezanları susturmadan ülkemizi işgal edemeyeceklerini bilenler özellikle bu mekanları hedef alıyorlar. Kimsenin gücü yetmeyecek.Mücadelemizi canımız pahasına sürdürmeye kararlıyız. 

KENDİ MEZARININ YAPILDIĞI İDDİA EDİLEN CAMİ HAKKINDA KONUŞTU

Çamlıca sırtlarındaki camimiz gibi yeni abide eserler de inşaa ediyoruz. O camimiz Cumhuriyet tarihinin bir numarası olacak. 1, 1-5 yıl içinde tamamlayacağız. Bizim milletimizin mayası sağlamdır, özür sağlamdır. Böyle olduğu için de eksiklerimizi kısa sürede tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

ÇAMLICA CAMİİNDE ERDOĞAN TÜRBESİ MECLİSE KONU OLMUŞTU

2014 yılında CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde 'Çamlıca'ya yapılan caminin avlusuna Başbakan Erdoğan'ın türbesinin yapılacağı' iddialarını Meclis gündemine taşınmıştı.

İŞTE O CAMİ İNŞAATINDA SON DURUM

SORU ÖNERTGESİNDE ŞÖYLE SÖYLENMİŞTİ

Tayyip Erdoğan'ın, vefat edince na'şının Çamlıca Tepesi'ne yapılan caminin avlusuna defnini vasiyet ettiği doğru mudur?

İddialar doğru ise; açlık sınırının bin 158 lira, yoksulluk sınırının 3 bin 772 lira olduğu ülkemizde, 57 bin 511 metrekarelik alan üzerine yapılan ve maliyetinin 100 milyon lirayı aşacağı belirtilen cami, Tayyip Erdoğan'ın türbesine zemin hazırlamak için mi yapılmaktadır?

Bugüne kadar yaşamını yitirmiş eski Başbakanlardan kaçının, türbeyi andırır biçimdeki mezarı cami avlusunda bulunmaktadır?''

İlgili Haberler