ERDOĞAN'DAN SUBAYLARA; "TEK KOMUTAN BENİM"

ERDOĞAN'DAN SUBAYLARA; "TEK KOMUTAN BENİM"

Yurtiçi ve yurt dışı çok sayıda medya organında sık sık tekrarlanan "Askeri darbe" söylentilerinin yoğunlaştığı bir sırada Üst Düzey Subaylara hitap etme gereği duyan Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da bulunduğu Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde kuvvet komutanları ve subaylara hitap etti. 1Kasım seçimlerinin ardından neredeyse hergün başkanlık mesajları veren Erdoğan, Subaylara konuşmasında "Tek Komutan" olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi. "Her fırsatta söylüyorum, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Sizlerin huzurunda buna bir de tek ordu, tek komutan vurgusunu da eklemek isterim."  Konuşmasında terörle mücadeleye ilşkin görüşlerini tekrarlayan Erdoğan şehit ve öldürülen terörist sayılarına ilşkin uzun uzun bilgiler verdi.

YAKLAŞIK BİR YILDA 355 ŞEHİT VERİLDİ

Erdoğan burada yaptığı konuşmada operasyonların başladığı geçen yılın temmuz ayından bugüne kadar 215'i asker, 133'ü polis, 7'si korucu olmak üzere 355 şehit verildiğini ifade etti. Erdoğan konuşmasının devamında "Aynı dönemde, yurt içi ve yurt dışında toplam ölü, yaralı, yakalama olarak 5 bin 359 terörist etkisiz hale getirildi. Ama bu durum, şehitlerimizin acılarının yüreğimizi daima yakmaya devam edeceği gerçeğini değiştirmiyor." dedi.

TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde subaylara hitap etti. Yaklaşık 45 dakika süren konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadelede gelinen durumla ilgili bilgi verdi. Teröristlere ve onlara her türlü desteği sağlayan iç ve dış tüm güçlere rağmen, demokrasiden, hukuk devletinden, insan haklarından taviz vermeden terörün üzerine yürümeyi sürdüreceklerini söyleyerek, "Bunun için kimsenin telkinine, dayatmasına ihtiyacımız yok" dedi.

ŞEHİT VE GAZİLERİ ANDI
Tarihten bugüne, vatan hizmetinde gazilik ve şehitlik mertebesine ulaşan, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, ordunun tüm mensuplarını rahmetle, hürmetle yad ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle son dönemde yurt içi ve yurt dışı
görevleri sırasında hayatlarını kaybeden subaylara, astsubaylara, uzmanlara, erbaş ve erlere Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"5 BİN 359 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Bölücü terör örgütüne karşı operasyonların başladığı geçen yılın Temmuz ayından bugüne kadar " 215'i asker, 133'ü polis, 7'si korucu olmak üzere toplam 355 şehit verdik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aynı dönemde, yurt içi ve yurt dışında toplam ölü, yaralı, yakalama olarak 5 bin 359 terörist etkisiz hale getirildi. Ama bu durum, şehitlerimizin acılarının yüreğimizi daima yakmaya devam edeceği gerçeğini değiştirmiyor. Biliyorsunuz, bizim milletimiz için 'asker millet' derler. Tarih boyunca, hep askeri başarılarımızla, mücadeleci yönümüzle, kabımıza sığmayıp sürekli yeni arayışlar içinde olmamızla ön plana çıkmış bir milletiz. Devlet kurmak, devleti büyütmek, devleti yaşatmak konusundaki maharetimizi, Cumhurbaşkanlığı forsumuzu sembolik anlamlarıyla çevreleyen yıldızlarımız açıkça ortaya koymaktadır. Gönül bağımızın olduğu coğrafyaların hiçbirine kayıtsız kalma hakkına sahip değiliz. Mesela Balkanlar'da yaşanan hiçbir hadiseyi bizim görmezden, duymazdan gelme, arkamızı dönme imkanımız yoktur. Aynı şekilde Ortadoğu'daki, Kuzey Afrika'daki, Kafkasya'daki gelişmelere uzak kalma lüksümüz bulunmuyor. Ata yurdumuz Orta Asya'daki, kalpleri bizimle çarpan Afrika'daki, Güney Asya'daki kardeşlerimizi mahzun bırakamayız. Öyleyse, tarihin üzerimize yüklediği bu sorumluluğun gereğini hep birlikte yerine getireceğiz" diye konuştu.

"TEK ORDU , TEK KOMUTAN" 

Ordunun birliğinin, beraberliğinin, emir komuta zincirinin gücününün mutlaka en üst düzeyde tutulması ve korunması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her fırsatta söylüyorum, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Sizlerin huzurunda buna bir de tek ordu, tek komutan vurgusunu da eklemek isterim. Anayasamızın 117'nci maddesi, 'Başkomutanlık TBMM'nin manevi varlığından ayrılamaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur' diyor. Yine aynı maddenin devamında da, 'Genelkurmay Başkanı, silahlı kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanı namına yerine getirir' ifadesi yer alıyor. Buna göre, burada bulunan tüm subaylarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensupları, Başkomutan sıfatıyla benim yakın mesai arkadaşlarımdır. Hayatım boyunca, inanmadığım hiçbir şeyi söylemedim; bu yüzden başım çok belaya girmiş olsa da, hep hasbi konuştum, hasbi davrandım. Şimdi de diyorum ki; buradaki her bir subayımızın benim için öz kardeşimden, öz evladımdan, yakın çalışma ekibimden en küçük bir farkı yoktur. Sizler gibi yiğit, cesur, eğitimli, bilgili, dirayetli ve sadakatli mesai arkadaşlarına sahip olduğum için, ne kadar iftihar etsem azdır. Rabbim her birinizi korusun; çalışmalarınızda sizlere güç, kuvvet versin" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı