ERDOĞAN’DAN ŞOK EDEN ERMENİ AŞAĞILAMASI!

ERDOĞAN’DAN ŞOK EDEN ERMENİ AŞAĞILAMASI!

Canlı yayında rezalet.

Erdoğan ırkçı, ayrımcı söylemlerine devam ediyor. “Benim için çok çirkin şeyler söyleyenler oldu, Ermeni dediler” ifadelerini kullanan Erdoğan, iktidar pratiği ve söylemleriyle bugüne kadar Ermeni halkına yönelen saldırıların da sorumlusu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV’de Adaylar Konuşuyor programına konuk oldu. Sendika.org'un haberine göre; Erdoğan açıklamasıyla Türkiye’de yarattığı mezhep tartışmalarıyla ilgili “Benim için çıktı bir tanesi Gürcüdür dedi; hatta çok daha çirkin şeyler söyleyenler oldu Ermeni dedi, ben Türk’üm” dedi.

‘Ermeni’ olduğu ifadesini “çok çirkin” olarak niteleyen Erdoğan ayrımcılık ve nefret suçu işlemeye devam ediyor. Erdoğan geçtiğimiz günlerde de Demirtaş’ın Zaza, Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasını seçim meydanlarında diline dolamış kendisinin ‘sunni’  olduğunu söyleyerek seçim propagandasını sürdürmüştü.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ilanından birkaç ay önce 1915 için yayınladığı taziye mesajı nedeniyle hakkında “övgüler” dizilen Erdoğan’ın geçmişi ve iktidar pratiği Türk-İslamcı siyasi geleneğin ve gericiliğin Ermeni düşmanlığı çizgisi ile malul. AKP döneminde Hrant Dink suikastı işlenmiş, gerçek sorumluları ortaya çıkarılmamış, ‘Hocalı’ bahanesi ile Türkiye Ermenilerini de hedef alan nefret söyleminin hakim olduğu “etkinlik ve protesto”lar düzenlenmiş, İdris Naim Şahin İçişleri Bakanı iken bunlara katılmış ve ırkçı söylemleri ile nefret suçu işlemişti.

HAYDİ MEMLEKETİNİZE

Erdoğan 2010 yılında BBC Türkçe’ye verdiği mülakatta ülke meclislerinden Ermeni soykırımını tanıyan kararların çıkmasının bedelini Türkiye’deki Ermenilere ödeteceklerini söylemiş, ‘ülkemde tutmak zorunda değilim” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın sözleri şöyleydi: “Ülkemde, 170 bin Ermeni var; bunların 70 bini benim vatandaşımdır. Ama 100 binini biz ülkemizde şu anda idare ediyoruz. E ne yapacağım ben yarın, gerekirse bu 100 binine hadi siz de memleketinize diyeceğim, bunu yapacağım. Niye? Benim vatandaşım değil bunlar. Ülkemde de tutmak zorunda değilim. Yani şu anda bizim bu samimi yaklaşımlarımızı bunlar, bu tavırlarıyla ne yazık ki olumsuz istikamette etkiliyorlar, bunların farkında değiller.” Basından gelen eleştiriler üzerine ise Erdoğan: “Şimdi bize insaniyet dersi vermek isteyenlere, köşe yazarlarına sesleniyorum. Siz kimin avukatısınız?  Avukatlığınızı doğru yapın, siz önce Türk milletinin avukatlığını yapın, bunu öğrenin de sonra bize insaniyet dersi vermeye kalkın” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı