ERDOĞAN'DAN SARAY VE UÇAK AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN SARAY VE UÇAK AÇIKLAMASI

Uçağı eleşrtirenler çok ayıp ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bir açıklama yayımladı.

HER VATANDAŞIN CEBİNDEN

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı, bu ülkede yaşayan 75 milyon yurttaşı da kucakladı ve her birinin cebinden 18.26 TL alarak Kaçak Saray yaptırdı” ifadelerini kullandı.Erdoğan ise Türkmenistan'a giderken Esenboğa'da yaptığı açıklamada eleştirilere yanıt verdi.

"UÇAK MESELESİ TAMAMIYLA AYIPLANACAK BİR KONU"

Yeni Cumhurbaşkanı uçağının maliyetine ilişkin yapılan tartışmaları değerlendirmesi istenen Erdoğan, "Uçak meselesi tamamıyla ayıplanacak bir konu kusura bakmasınlar. Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı, başbakanı… vakit nakittir anlayışı ile hareket ediyor. Tarifeli uçuşlarla vaktini kaybeden değil. Eskiden Uzun bir yolculuk oluyordu iki, üç yerde duruluyordu. Bu uçağımızla birlikte zamandan ciddi bir tasarruf olacak. Türkiye kendine yakışanı yapmıştır" dedi.

10492009_332868810226110_5983881776868819100_n.jpg

SARAYI HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte devlet ziyareti gerçekleştirmek üzere Türkmenistan'a gitti. Cumhurbaşkanı Sarayı ile ilgili tartışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm hassasiyetlerimiz kullanılarak bu yatırım yapılmıştır. Daha yapılacak işler var. Camisi olacak halka açık. Konferans salonu olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin demirbaşına giriyor başka bir yere değil. Kontrol mekanizmaları bir suistimal varsa yakalar gereğini de yapar" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı