ERDOĞAN'DAN "RIZA BEY'Lİ" ZARRAB AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN "RIZA BEY'Lİ" ZARRAB AÇIKLAMASI

Rıza Bey'in avukatları da gerekli cevabı, gerekli şekilde onlara her halde vereceklerdir ve kendisini de savunacaklardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Rıza Zarrab'ın tutuklanması) Bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu değil. Kara paranın babaları orada duruyor, Pensilvanya'da duruyor.

GERGİN GÖRÜNÜYORDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda, ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD Başkanı Barack Obama'nın davetine icabetle Washington'da düzenlenecek olan Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere biraz sonra hareket edeceğiz" dedi.

BAŞİKA'YA YÖNELİK SALDIRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, Başika'da bir askerin şehit olmasının ardında ne gibi tedbirler alındığını sorması üzerine, "Bu asker artışıyla alakalı bir durum değildir. Zaten olayın ardından, oradaki fırtına obüslerimiz en ağır şekilde onlara cevabı vermiş ve bedelini ödetmiştir. Gerek koalisyon güçleri havadan verilen hedefleri vurmuşlardır. Ardından bizim hava kuvvetlerimiz aynı şekilde
oradaki DAEŞ noktalarını ciddi manada vurmuş ve adeta darmadağın etmiştir diyebiliriz. Bu süreç bu noktada artarak çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Oradaki potansiyel, gerek teknolojik gücümüz, silah gücümüz, mühimmat gücümüz bu iş için yeterlidir ve gerektiğinde hava kuvvetlerimiz koalisyon güçleriyle koordineli olarak bu tür çalışmaları da rahatlıkla yürütebilecek konumdadır" dedi.

"RIZA BEY'İN AVUKATLARI DA GEREKLİ CEVABI, GEREKLİ ŞEKİLDE ONLARA HER HALDE VERECEKLERDİR"

Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanması ile ilgili değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine şunları kaydetti:
"Bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi, bir kara para aklama konusu mudur, değil midir, bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayıda doğru bulmuyorum. Ancak kara paranın babaları orada duruyor, Pensilvanya'da duruyor. Burada duranlara acaba oradaki yetkili meçiler her hangi bir uygulama yaptılar mı? bakın, geçenlerde yine Amerika'daki hukuk büroları çok ilginç suç duyurularında bulundular. Bildiğiniz gibi bu paralel devlet yapılanmasının Amerika'da birçok eğitim öğretim kurumları var. Bu eğitim öğretim kurumları içerisinde Amerika'nın charter school'ları var. Bunları en güzel şekilde, çok sinsice, akıllıca söğüşlediler. Söğüşlemeye de devam ediyorlar. Bunlar ufak rakamlar değil yani yüz milyon dolarları aşan rakamlar. Önce bunlara yönelik bir adım atsınlar. Bunlara yönelik bunlar daha hiç bir adım atmadılar ve bu bir kişi değil, on kişi değil, yüz kişi değil, binlerce kişi. Burada bu uygulamayı yapıyorlar. Bunların da banileri giriyorlar çıkıyorlar.

 

Ve biz kendilerini de bu konuda uyardık. 'bakın bu kişi ülkemizde aynı şekilde bu kara para aklamayı yaptığı gibi, bu kara para aklama noktasında, bu kişinin koordine ettiği kişiler ülkemizde ya şu anda tutuklu, hapiste, bir kısmı da firarda. Bunları da duyurduğumuz halde hala ne yazık ki dostumuz Amerika'daki yetkililer buna karşı en ufak bir duyarlılık göstermediler. Rıza Zarrab'la ilgili varsa bir şey onu zaten orada, Rıza Bey'in avukatları da gerekli cevabı, gerekli şekilde onlara her halde vereceklerdir ve kendisini de savunacaklardır. Bu zaten ülkemizle alaka bir konu da değildir. Bunu da çok açık ne söylemiş olayım."

OBAMA GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine, "Birçok liderle bu görüşmeleri yapacağız. Sayın Obama ile de bu şekilde bir görüşme arkadaşlar planladılar ve görüşmeler yapıldı. Orada bu toplantılar sadedinde, nasıl G20'de yaptıysak aynı şekilde orada da... Çünkü sadece bu Sayın Obama'nın ikili bir görüşme için davetine icabetle değil, bir zirveye davetle gittiğimiz bir toplantıdır. Takdir edersiniz ki 50'yi aşkın Sayın Obama'nın davetine gelen orada liderler olacak. Onların ciddi bir kısmıyla, kendisinin de orada görüşmeleri olacaktır. Biz de bu şekilde kendisiyle orada bir ikili görüşmeyi yapacağız. Ama bu görüşme ne kadar sürer, o görüşmenin gündemiyle, toplantının akışıyla alakalı, bir konu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı