ERDOĞAN'DAN  "NORMAL" CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN "NORMAL" CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI

AKP'nin kazanması için hemen hergün bir destek konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yapılan seçimlerden sonra sessizliğe gömülmüştü.

AKP 1. Parti olmasına rağmen sonuçlardan çok rahatsız olduğu öğrenilen Erdoğan bu kez balkon konuşması yerine, yazılı açıklama yaptı.

AKP'Lİ ERDOĞAN GİTTİ SEÇİM KAYBETMİŞ NORMAL CUMHURBAŞKANI GELDİ

Açıklamasında Cumhurbaşkanı olduğu ilkgünden beri AKP'li Başkan davranışı içerisinde olan ve Cumhuriyet Tarihinde bir ilk olarak resmen tüm devlet imkanları ile AKP lehine seçime katılarak sadece Türkiye değil tüm dünyanın tepkilerini alan Erdoğan, “Pazar günü gerçekleşen 2015 Genel Seçim sonuçlarının, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.  diyerek başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü.

HİÇ BİR PARTİYE TEK BAŞINA İKTİDAR VERMEDİ

Seçimlere katılım oranının yüksekliği, aziz milletimizin iradesini sandığa yansıtma ve demokrasi konusundaki kararlılığının ifadesidir. 

Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Sonuçların hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı vermediği mevcut tablonun, yarışa katılmış olan tüm partiler tarafından sağlıklı ve gerçekçi bir değerlendirmeye tabi tutulacağına inanıyorum" dedi.

STANDART CUMHURBAŞKANI OLUVERDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim sonrasında başlayan bu yeni süreçte, ülkemizdeki istikrar ve güven ortamının, demokratik kazanımlarımızın korunması için tüm siyasi partilerin gerekli hassasiyeti göstermeleri, sorumlu bir davranış sergilemeleri büyük önem arz etmektedir. Seçime teveccüh gösteren aziz milletimize, Yüksek Seçim Kurulu'na, il ve ilçe seçim kurullarına, sandık kurullarına, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyor, sonuçların ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı