ERDOĞAN’DAN KAN DONDURACAK AÇIKLAMA!

ERDOĞAN’DAN KAN DONDURACAK AÇIKLAMA!

‘’Parasını verir, içerde tutardık’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'ndeki Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Başbakan Erdoğan 30 Mart'taki yerel seçimlere değinerek, "30 Mart yerel seçimleri tüm Türkiye'de farklıydı ama İstanbul'da çok daha farklıydı. İstanbul'daki organizasyonun, İstanbul'da hazırlanan tuzakların neler olduğunu yakından takip ettik, yakından bunların farkındaydık. Ama bu tuzağı tüm İstanbul hamd olsun tersine çevirdi. Tuzağı kuranlar bu tuzağın altında kaldı" dedi.

"DEMOKRASİ SANDIKTA BAŞLAR VE SANDIKTA TECELLİ EDER"

"Demokrasi sandıkta başlar ve sandıkta tecelli eder" diyen Erdoğan, "Sandık namustur" diyerek sandıkların önemine değindi. Partililere seslenen Erdoğan, "Seçim yapılmadan biz seçimin neticesini görmeliyiz. Bunu başarmalıyız. 12 yıldır 8 seçimde elde ettiğimiz başarıda sandıklara sahip çıkıyor olmamızın çok büyük etkisi var. Yeterli mi maalesef, o hedefe henüz ulaşamadık. Saat 14.00'de sandık kurullarımızı toplayarak önemli bir adım atmış oluyoruz. Bugün yapılacak toplantının sonucu genel merkezimize ulaşacak ve değerlendirmesi yapılacak. Sandık yönetim kurullarımızın her birine selamlarımı iletiyor, kendilerine başarılar diliyorum" diye konuştu.

"TEŞEKKÜR BİLE BEKLEMİYORUZ"

"Biz 12 yıl boyunca kendimiz için, kendi iktidarımız güçlendirmek için değil, ülkemiz vatanımız, bayrağımız ve aziz milletimiz için çalıştık" diyen Erdoğan, Balyoz Davası'ndaki 230 kişinin Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tahliye edilmesine de değinirken şunları söyledi:

"2010 referandum. Şu anda 230 aşkın insan Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurudan hareketle malum hepsi dışarı çıktı değil mi? CHP, MHP şu bu falan hepsi şu anda bakıyorsunuz havalara girmişler. 2010 referandumunda 'Evet' oyları yüzde 58'le sandıklardan çıkmasaydı bugün bunlar çıkabilecek miydi? 2010 referandumuna 'Hayır' diyenler şu anda 'Evet' oylarının neticesini aldılar. Bunu iyi görmemiz lazım. Bu ne demektir, biz işte bu ülkenin huzuru için çalışan partiyiz. Onlar huzursuzluk için çalışanlar. 'Hayır' dediler her türlü şeyi yaptılar. Ama biz bireysel başvuru hakkını getirdik. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitseydiler, Oradan böyle bir netice alabilirler miydi? Hayır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi lehlerinde bile karar verse biz Türkiye olarak belli bir bedel öderiz yine orada kalmaya devam ederler. Olayın aslı bu. Yani içerden çıkamazlardı. Şimdi hepsi içerden çıktı mı? Çıktı. Şu anda biz onlardan teşekkür bile beklemiyoruz. Ama bu ülkede hukuk mücadelesini kimlerin verdiğini bilsinler o yeter."

"CHP VE MHP'NİN BÜTÜN BEKLENTİSİ BUYDU..."

Erdoğan, "Gezi olaylarıyla Türkiye'de Mısır ve Ukrayna benzeri bir manzara oluşturulmak isteniyordu. Burası anlamlıdır. İnanın CHP ve MHP'nin bütün umudu bütün beklentisi buydu. Bunun altında kalan bir iktidar olsun. Bunu istiyorlardı" dedi.

"HALE BAKIN HEPSİ DIŞARDA"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"17 Aralık sonrasında önce ahlak dışı, öyle edepsizce, öyle aşağılık itham ve iftiralar yapıldı ki çoğunu kamuoyu yeterince tartışamadı, konuşamadı. Biz hepsini tek tek tespit ettik ve yargıya gereken şikayetlerde aslında bulunduk. Ama biz yine sabırlıyız. Çünkü belli şeylerin oluşması gerekiyor. Bu oluşmalardan sonra da belli adımlar kararlı bir şekilde atılacak. Unutulması ve affedilmesi mümkün olmayan gerçekten iğrenç, gerçekten aşağılık saldırılarda yapıldı. Şimdi bugün ben buradan bir şey söylüyorum. Türkiye'de bir Başbakanın ofisi dinlenecek ve Başbakanın ofisinin dinlenmesiyle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu bütün belgelerini bilgilerini toplayacak. İlgili mercilere yargıya aktaracak. Hale bakın hepsi dışarda. Ben şimdi buradan paralel veya paralel değil yargıya sesleniyorum. Bütün belgeler ortadayken, suç aletleri ortayken, bunları yapanlar ortadayken neymiş adli kontrolle serbest bırakıyormuş. Benim itirazım var. Bu ülkede eğer siz bir başbakanın dinlenmesini bu kadar rahat değerlendirebiliyorsanız, o zaman size soracağım 'Sizin evinizin, yatak odanızın dinlenmesini ortam dinlenmesiyle vesaire dinlenmesiyle dinleyenlere karşı tavrınız ne olacak acaba? Soruyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı