ERDOĞAN'DAN JET ONAY

ERDOĞAN'DAN JET ONAY

Kim ne dedi...

KÖŞK'TEN HÜKÜMET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Sayın Cumhurbaşkanımız, Hükümeti kurmakla görevlendirilen Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Çankaya Köşkü'nde kabul etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onaylamışlardır."

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ:

ANA EKSEN KORUNARAK ŞEKİL ŞARTLARI YERİNE GETİRİLİYOR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dışarıdan atamalar parti içinde rahatsızlıklara yol açabilir" iddialarına ilişkin, "Tepki veya hoşnutsuzluk söz konusu değil. Dışarıdan lafını da yadırgadığımı ifade ediyorum. Numan Kurtulmuş dışarıdan birisi değildir. AK Parti bir koalisyon hükümeti değildir. Bu partinin uzunca bir müddettir genel başkan yardımcılığı görevini yüklenmiş birisiydim" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 62. hükümette Başbakan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş, "Dışarıdan atamalar parti içinde rahatsızlıklara yol açabilir" iddialarına ilişkin, "62. hükümetin Türkiye için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Makamların hepsi gelip geçicidir. Hiç birimiz bu dünyada fani değiliz. Kusura bakmayın yani bu tür şeyler kulisler olur. Her kabine açıklamasından önce isimler üzerinde de bu tür kulisler olur" diye konuştu. Kabinedeki değişikliklere ilişkin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ana eksen zaten böylesi olması bekleniyordu. Ana eksen korunarak nihayetinde bir parti, iktidar değişikliği olmuyor. Sadece şekil şartları yerine getiriliyor" dedi.

"TEPKİ VEYA HOŞNUTSUZLUK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kurtulmuş, "Tepki veya hoşnutsuzluk söz konusu değil. Nihayetinde hepimiz aynı partinin, kadronun insanlarıyız" dedi.

"NUMAN KURTULMUŞ DIŞARIDAN BİRİSİ DEĞİLDİR"

Kurtulmuş, "Dışarıdan lafını da yadırgadığımı ifade ediyorum. Numan Kurtulmuş dışarıdan birisi değildir. AK Parti bir koalisyon hükümeti değildir. Burada milletin yaklaşık yüzde 50'sini almış olan bir parti vardır. Bu partinin uzunca bir müddettir genel başkan yardımcılığı görevini yüklenmiş birisiydim. O görev veya bu görev benim veya arkadaşlarım için bir şey fark ettirmez. Mühim olan yeni Türkiye mücadelesine omuz vermektir. Makamların hiç bir önemi yok. Mühim olan Bu perspektifin, istikametin devam etmesidir. Görevlendirmeyi televizyonlardan, haberlerden öğrendim" ifadelerini kullandı.

TANER YILDIZ'DAN KABİNEDE YER ALMAYAN BEŞİR ATALAY YORUMU

Beşir Atalay'ın kabinede yer almamasını değerlendirmesi istenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu konuda sayın cumhurbaşkanımızın ve sayın başbakanımızın ve mutlaka kendileri ile de bir arada olarak verdikleri karardır. Ülkemiz için bütün kararlar hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 62'nci hükümette aynı görevde kalan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kabine değişikliklerine ilişkin, "Hayırlı uğurlu olsun. Hepimiz yenileneceğiz. Önemli olan ak yüzle gelip ak yüzle bu görevlerden ayrılmak önemli. Ülkemiz için bütün kararlar hayırlı olsun. Sonuç ortada şimdi bir partinin bölünmeye çalışılmasından yararlanmaya çalışarak bir tuğla kopartmaya çalışarak böyle bir çalışma içerisindeler. Lütfen bir işin nasıl olmayacağına değil nasıl olacağını tarif etsin hükümet. Biz yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı