ERDOĞAN'DAN İHSANOĞLU'NA ŞOK SÖZLER!

ERDOĞAN'DAN İHSANOĞLU'NA ŞOK SÖZLER!

Sayemizde bir makama geldin...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'Türkiye Türkmenlere yardım etmiyor' sözlerini eleştirerek; "Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada oturdun. Şimdi sıkılmadan kalkıp medya mensuplarının karşısında bu yalanları söyleyebiliyorsun. Biz, Türkmen kardeşlerimize her türlü insani yardımı ulaştırdık" dedi
 
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Vilayetler Evi'nde verilen iftarda şehit aileleriyle bir araya geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı.  Programda, Erdoğan'ın konuşmasının ardından şehit ve gazi yakınları ile gaziler için istihdam kurası çekildi. Kurayla, bin 192'si kadın, 2 bin 335'i erkek olmak üzere toplan 3 bin 527 şehit ve gazi yakını ile gazilere kamuda iş imkanı sağlandı.
 
Vatan
'da yer alan habere göre Başbakan Erdoğan, iftarın ardından yaptığı konuşmada, hükümet olarak şehitlerin emanetlerine devletin tüm imkanlarını seferber ederek sahip çıkma çabası içinde olduklarını söyleyerek; "Ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için bu topraklarda sonsuza kadar özgür bir şekilde, huzurlu şekilde yaşamamız için gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerimiz için ne yapsak azdır, bunu biliyoruz. Bugüne kadar şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için pekçok hizmet gerçekleştirdik, kendilerine pekçok hak sağladık. Her şeyden önce kanunlarımızda tanımlı şehitlik ve gazilik statüsü kapsamını genişleterek hiçbir kardeşimizin mağduriyet yaşamamasını temin ettik. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize, terör mağduru vatandaşlarımıza ödenen ücretleri günün şartlarına göre uygun şekilde yeniden düzenledik, sosyal yardımlar için sosyal güvence şartını kaldırdık. Yine başkasının bakımı ve desteğine muhtaç olan gazilerimiz için asgari ücretin 2 katı tutarında bakım ücreti ödenmesini temin ettik. Terörle mücadele edenler yanında, terör olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla malul olanlara da tazminat ve maaş hakkı getirdik. Şehit yakını ve gazilerimizin faizsiz konut kredisinden yararlanabilme hakkını vazife hak malülleri için de genişlettik. Vazifeleri nedeniyle hayatını kaybeden kamu görevlilerinin anne babalarına maaş bağlanmasında muhtaçlık şartını kaldırdık. Bunların yanında eğitim öğretim yardımı, ücretsiz seyahat, su, elektrik indirimi gibi pekçok ilave hakkın en geniş şekilde uygulanmasın temin ettik" diye konuştu.
 
"İDAM CEZASIYLA YARGILANMASI GEREKİRKEN ATMALARI GEREKEN ADIMLARI ATMAYANLAR HESAP SORAMAZLAR"
 
Konuşmasında Çözüm Sürecine de değinen Başbakan Erdoğan şunları kaydetti; "Türkiye'nin bu büyük yarasını dindirmek için tüm riskleri göze alarak bu süreci işlettik. Kanı durdurmak için başlattığımız bu süreçlerde içeride ve dışarıda pek çok gizli, açık saldırıya, provokasyona, tuzağa, tertibe maruz kaldık. Konunun hassasiyeti, sürecin nezaketi fevkalade dikkatli, hassas olmamızı gerektiriyor. Muhalefet partileri böyle bir mesuliyet taşımadıkları için onlar ağızlarına geleni söyleyebiliyor, herşeyi istismar konusu yapabiliyorlar ama bizim milletimize ve tarihe karşı sorumluluğumuz var. Biz sorumlu davranıyoruz, kararlı davranıyoruz. Milletimizin kalbini kırmadan, süreci de zedelemeden ilerletmenin hassasiyetini omuzlarımızda taşıyoruz. Çözüm sürecinde şu ana kadar önemli bir mesafe katettik. En son netice olarak, uzun zamandır terör kaynaklı şehit cenazeleri gelmiyor. Yeni gazi ve maluller gelmiyor, evlere, ocaklara, yüreklere ateş düşmüyor, anneler ve babalar evlat acısıyla kavrulmuyor. Şunun bir kez daha altını çizerek söylüyorum, hiçbir şekilde, hiç kimseye taviz verilmiyor. Bazı siyasilerin dediği gibi biz terörist başının elini sıkmadık, bölücü terör örgütünün mensuplarıyla kusura bakmasınlar tokalaşmadık. Ancak şunun da hesabını kendileri vermelidirler; idam cezasıyla yargılanması gerekirken atmaları gereken adımları atmayanlar kalkıp da bize bu noktada hesap soramazlar. Biz sadece kanın durması, sadece acılı annelerin, babaların gözyaşının dinmesi için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi verirken taviz vererek, pazarlıklar yaparak, şehitlerimizin hatırasına gölge düşürerek değil, tam tersine milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin, şehitlerimizin şerefini düşünerek mücadele veriyoruz."
 
"SAYEMİZDE BİR MAKAMA GELDİN, SAYEMİZDE ORADA OTURDUN"
 
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkmenlere yardım edilmediği yönündeki iddialarına yanıt vererek; "Bu ne vicdansızlıktır. Utanmadan sıkılmadan, İslam Teşkilatı Örgütünde görev yapmış bir kişi bu ifadeleri kullandı. Bizim bu konularda ne kadar hassas olduğumuzu da bilen birisidir, yaşayan birisidir. Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada oturdun. Şimdi sıkılmadan kalkıp medya mensuplarının karşısında bu yalanları söyleyebiliyorsun. Biz, Türkmen kardeşlerimize her türlü insani yardımı ulaştırdık. Bir insani yardımı da ulaştırırken Milli İstihbarat Teşkilatımızın tırları paralel yapı tarafından çevrilmek suretiyle durduruldu. Hatırlayın o günleri, daha çok değil. Aynı şekilde Irak'taki Türkmen kardeşlerimize, insani yardım konusunda ne denli yardımcı olduğumuzu onlar gayet iyi biliyorlar. Her alanda onların yanında biz olduk. Bilerek konuş, bilmeden niye konuşuyorsun. İki tane kılavuzu var, maalesef bunlar da karga. Tablo böyle olunca yanlışlardan kurtulmaları mümkün değil."

Kaynak:Haber Kaynağı