ERDOĞAN'DAN "HÜRRİYET'E ÇOK AĞIR SÖZLER

ERDOĞAN'DAN "HÜRRİYET'E ÇOK AĞIR SÖZLER

Erdoğan Hürriyet gazetesinin "Karargah Rahatsız" haberi için, yanına Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ı da alarak çok ağır konuştu.

Hürriyet Gazetesinde geçen Cumartesi günü yer alan ve içsayfada "Karargah rahatsız" manşeti ile verilen habere tepkiler devam ediyor. Darbe gecesi telefonu ile Erdoğan'ı canlı yayına çıkaran Hande Fırat'ın imzasını taşıyan haberin ardından Erdoğan'a yakın yazarlar Hürriyet'i ve hande Fırat'ı hedef göstermişlerdi.

3 GÜN BEKLEDİ FENA PATLADI

Hürriyet'e önce soruşturma başlatıldı, ardından Genel yayın yönetmeni Sedat Ergin'in görevden alındığı haberleri gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Pakistan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada Hürriyet gazetesini resmen tehdit etti. "Bedelini Pahalıya ödeyecekler"  dediği konuşmanın ayrıntıları şöyle.

TERBİYESİZLİK DEDİ VE KÖPRÜLERİ ATTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümetle Doğan Grubu arasında gerginliğe yol açan ‘Karargah rahatsız’ başlıklı haberi ‘terbiyesizlik’ ve ‘seviyesizlik’ diye niteleyerek, “Kim bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bedelini ağır ödeyecekler” dedi.

ÇOK AĞIR SÖZLER

Pakistan ziyareti öncesi konuşan Erdoğan, dün Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la yaptığı görüşmede El Bab operasyonunun gündeme geldiğini belirterek, bir diğer konunun da Hürriyet gazetesinde ‘Karargah rahatsız’ başlıklı haber olduğunu söyledi.

BÖYLE BİR BAŞLIĞI ATMAYA..

Habere atılan başlığın kendisini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) rahatsız ettiğini kaydeden Erdoğan, “Tabii, içeride atılan başlık, çok çok daha çirkin. Bizim rahatsız olduğumuz bir konuda TSK’nın rahatsız olmaması mümkün değildir. Biz bir vücudun azaları gibiyiz” dedi.

Haberle ilgili açılan soruşturmayı hatırlatan ve bunun takipçisi olacağını söyleyen Erdoğan, “Burada yapılan şey, atılan şey terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya gazetenin ne yönetimi ne de patronaj kadrosu muktedir değildir” diye konuştu.

ARTIK AMİRAL GEMİSİ FALAN YOK

Haberi ‘eski alışkanlık’ diye niteleyen Erdoğan, Hürriyet gazetesine ‘had bildirdi’: Devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bunlar eski alışkanlar. Bunlar geride kaldı, herkes yerini ve konumunu bilecek. Yerini ve konumunu bilerek adım atacak.”

Erdoğan, şöyle devam etti: “Ama sorduğun zaman yok amiral gemisiymiş şuymuş buymuş diye hava atarlar. Kusura bakmasınlar artık böyle bir şey yok. Bizi kim birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bedelini ağır ödeyecekler.”

KARARGAH RAHATSIZ MANŞETİ

Gazetede önceki gün Hande Fırat imzasıyla, yedi konu hakkında ‘karargah’ın görüşlerini aktaran bir haber yayınlanmıştı. Hürriyet’in ‘Yedi eleştiriye yedi yanıt’ başlığıyla manşetten duyurduğu haber, iç sayfada ise ‘Karargah rahatsız’ başlığıyla sunulmuştu.

İŞTE O HABERİN KÜPÜRÜ

hurriyet-genelkurmay-1.jpg

İlgili Haberler