Erdoğan'dan Gökçek'e  ' Görevi kötüye kullanma ' mesajı

Erdoğan'dan Gökçek'e ' Görevi kötüye kullanma ' mesajı

Günlerdir gündemden düşmeyen ve AKP cephesinden yapılan çelişkili açıklamalar ile Arap saçına dönen Gökçek'in istifası konusunda Erdoğan'dan çok sert mesajlar geldi. "Eğer istifa etmezse...."

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Makama gelirken iyi, 'boşalt' demek neden yadırganıyor?" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu açıklaması sosyal medya ve bazı medya organlarında Melih Gökçek'e ültümatom olarak algılandı. Haberartı Türk 2 gün önce AKP kaynaklarına dayandırarak yaptığı haberde " Gökçek istifa etmez direnirse, kendisi için hoş olmayan gelişmeler meydana gelebilir" yorumlarına yer vermişti.

ERDOĞAN'DAN GÖKÇEK'İN İSTİFASINA İLŞKİN TEHDİT GİBİ SÖZLER

Gökçek’in istifasının istendiğine ilişkin haberlere ilişkin konuşan Erdoğan “Belediyelerde iyi niyet içerisinde mesele çözülür. Davaya inananlar gerekirse istifa ederler. Bir makama getirilirken iyi de makamı boşaltmasının istenmesi niye yadırganıyor.” dedi.


İŞTE O AÇIKLAMANIN AYRINTILARI

"Bizim siyasi partimiz, aynı zamanda bir davadır. Bu davaya inanmış olanlar, bu davaya gönül vermiş olanlar, gerektiğinde genel merkeze gelir istifasını teklif eder, ondan sonra da bir başka arkadaşla yola devam edilebilir. Zaten istifa eden de, partiden istifa amacıyla değil, bulunduğu makamı boşaltmak için o tür bir adım atar. Tabii bunları farklı yere çekme gayretine girenler de oluyor. Tabii partideki görevleri, partinin üst yönetimi, gerektiğinde istifasını istemeden de alabilir. Belediyelerdeki durum tabii ki farklı. Onun iki yöntemi vardır: Partiden ihraç veya görevi ihmal veya kötüye kullanmaktan dolayı yapılabilir. 

DENEMEK İSTEMİYORUZ

Tabii ki biz bu yolları denemek istemiyoruz. Eğer hakikaten illerde ilçelerde bu tür sıkıntılar varsa, teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcımız çağırır görüşür kendileriyle; iyi niyet içerisinde mesele çözülür. Ama olay belediye olduğu zaman farklı. Ama orada da görüşmek suretiyle gelinen nokta budur denilebilir; ilgili başkana, istifa suretiyle o makamı boşaltmanın kendisini de bizi de sıkıntıya düşürmeyeceği anlatılabilir.

BİR MAKAMA GELİRKEN HERŞEY İYİ GÜZEL AMA...

Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama benim metal yorgunluğu olarak dediğim durumlarda makamı boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor? Kaldı ki istifa ya da görevden ayrılma, bu davada bir sorun olarak görülmemelidir. Nitekim, bir çok arkadaşımız daha önce bir çok görevlerini bırakmışlar, sonra başka görevler almışlardır. Ama dava olarak görmez de, hasbi değil hesabi davranırsan; ‘Benim şanım var şerefim var’ dersen, kusura bakma ama, partinin şerefi herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir."

İŞTE O AÇIKLAMA

1-282.jpg

 

BARZANİ KONUSUNDA NE DEDİ

Erdoğan, gazetecilerin "Barzani hangi adımı atarsa, ne yaparsa Türkiye’yi tatmin eder?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Çekilecek bu işten. Referandumu iptal edecek. Zaten yapılan işin bir geçerliliği de yok... Mesela, durumu koşulları tamamen farklı olan Kosova’nın durumuna bakın. Kosova, şu anda 114 ülke tanınmasına rağmen, hala ‘Devletim’ diyemiyor. Kaldı ki Kosova’yı ilk tanıyan ülke ABD, ikinci ülke de saniye farkıyla Türkiye olmuştur. Buna rağmen halen ‘Devletim’ diyemiyorlar. IKYB’nin yaptığı işe ise İsrail dışında kimseden destek bile yok. Dolayısıyla kendisinin bu işi bitirmesi lazım, başka çaresi yok. Aksi halde, belli bir takvim içerisinde adımları atmak durumunda kalacağız."
 

İlgili Haberler