ERDOĞAN'DAN G-20'DE İLK SKANDAL

ERDOĞAN'DAN G-20'DE İLK SKANDAL

Paris Katliamı yüzünden Erdoğan'ın planladığı G-20 şovu boşa gitmekle kalmadı daha açılış konuşmasında gazetecilere verdiği yanıt ile büyük bir skandala imza attı.

Antalya’da yapılan G-20 zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İŞ-20 ve EMEK-20 oturumundaki konuşmasıyla başladı. Sözcü'nün haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada kendisine yöneltilen soruda büyük bir gaf yaptı. Asgari ücretle ilgili Avrupa Türkiye karşılaştırması konusunda büyük bir hataya imza atan Erdoğan'ın yanıtına ilişkin ayrıntılar şöyle.

SKANDAL YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kendisine yöneltilen asgari ücretle ilgili soruya “Bana verilen rakamlar yanlış değilse Avrupa’da asgari ücret 200 euro. Bu durum da Avrupa’nın nereden nereye geldiğini gösterir” dedi. Konuşmasını sürdüren Erdoğan “Şu anda Türkiye’de konuşulan ise 1300-1500 hatta daha ileri gidenler de var. Türkiye’deki konum çok çok farklı bir yere doğru gidiyor. Ben bu gelişmeden de mutluyum. Ancak asgari ücret malum bir taban belirlemedir. Herhangi bir işveren kalkıp da 3 bin lira maaş verdiği zaman kimse ona sen neden veriyorsun demez. 4 bin lira verdiği zaman, niye veriyorsun demez. E ne olur? Biraz az kazanmış olur.” şeklinde açıklamada bulundu.

anigif2xx-007.gif

ASGARİ ÜCRET BİN 923 EURO

Avrupa’da asgari ücretler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirttiği 200 euro rakamının çok üzerinde. 2015′in ikinci yarısında Avrupa’da asgari ücretin en yüksek olduğu ülke bin 923 euro ile Lüksemburg. Lüksemburg’u bin 508 euro ile Hollanda, bin 502 ile Belçika izliyor. Ekonomik krizde olan Yunanistan’da asgari ücret aylık 683, İspanya’da ise 756 euro. Asgari ücretin 200 euro olduğu tek Avrupa Birliği üyesi ülke Bulgaristan. Ancak Bulgaristan’a en yakın ülkeler olan Macaristan’da aylık asgari ücret 333, Polonya’da ise 417 euro. (Rakamlar 2015′in ikinci yarısını kapsamaktadır.)

İŞTE O TABLO

asgari-ucret.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı