Erdoğan'dan Fransa'ya Şok Soru

Erdoğan'dan Fransa'ya Şok Soru

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ASKON Genel Kurulu'nda Paris'teki suikastlerle ilgili konuştu.

Erdoğan'dan Fransa'ya çağrı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ASKON Genel Kurulu'nda Paris'teki suikastlerle ilgili konuştu.
Pınar ÇITAK KOYGUN - Özgür ARSLAN - İSTANBUL

12.01.2013 11:50
 
 
 
 
 Erdoğan, "Fransa teröristlerle neden görüştüğünü derhal açıklamalı" şeklinde konuştu.
 
 
 
Hollande’ın tanıdığı Fidan Doğan
 
"Önceki gün Paris'te gerçekleşen suikast bu süreci sabote etmeye yönelik girişim olabilir. Örgüt içi hesaplaşmada da olabilir. Biz Fransız devletinden bu olayı derhal aydınlatmasını, suçluları bulmasını bekliyoruz" 
 
"Fransa Devlet Başkanı bu terör örgütü mensuplarıyla neden görüştüğünü, ne görüştüğünü hangi tasarım dahilinde bu teröristlerle iletişim halinde olduğunu da derhal Fransız, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır"
 
"Bakıyorsunuz bölücü terör örgütünün uzantısı siyasi parti ilk anda devleti suçlamaya başlıyor. Örgüt içi hesaplaşma olacağı ihtimalini reddettiler. Sorumsuzca hükümeti itham ettiler"
 
"Bu terör örgütü pirüpak bir örgüt müdür. Bugüne kadar hiç mi bu infazları yapmadı" 
 
Erdoğan, "Fransa, bu olayı derhal aydınlatmalıdır. Ayrıca, Fransa Devlet Başkanı bu terör örgütü mensuplarıyla neden görüştüğünü, ne görüştüğünü hangi tasarım dahilinde bu teröristlerle iletişim halinde olduğunu da derhal Fransız, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır" dedi.
 
Erdoğan, "Geçmişteki iyi niyetli girişimlerin nasıl provoke edildiği, sabote edildiğini iyi biliyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu tür vakalar yaşanabilir. Her ne olursa olsun yılmadan kardeşlik için mücadele devam edeceğiz. Önceki gün Paris'te gerçekleşen suikast bu süreci sabote etmeye yönelik girişim olabilir. Örgüt içi hesaplaşmada da olabilir. Biz Fransız devletinden bu olayı derhal aydınlatmasını, suçluları bulmasını bekliyoruz. Terör örgütünün kurucuları arasında yer alan, interpol tarafından kırmızı bültenle arananlar var bunların içinde" diye konuştu.
 
"BUGÜNE KADAR HİÇ Mİ BU İNFAZLARI YAPMADI" 
 
Başbakan Erdoğan, "Fransa bu olayı derhal aydınlatmalıdır. Fransa devlet başkanı bu terör örgütü üyeleri ile neden görüştüğünü, ne görüştüğünü hangi tasarım dahilinde bu teröristlerle iletişim halinde olduğunu da derhal Fransız, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır. Bu süreçte herkes sağduyulu olacak. Açıklama yaparken herkes sürecin hassasiyetini gözeterek yapacak. Bakıyorsunuz bölücü terör örgütünün uzantısı siyasi parti ilk anda devleti suçlamaya başlıyor. Örgüt içi hesaplaşma olacağı ihtimalini reddettiler. Sorumsuzca hükümeti itham ettiler. Bu terör örgütü pirüpak bir örgüt müdür. Bugüne kadar hiç mi bu infazları yapmadı. Mazlum Doğan, Masum Korkmaz gibi nice genç kurşuna dizildi. İnfaz edildi" ifadelerini kullandı.