ERDOĞAN'DAN FLAŞ IŞİD AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN FLAŞ IŞİD AÇIKLAMASI

Erdoğan "Irak'ı ve Suriye'yi şu anda hedefe koyan bir anlayışı ve bölgedeki tüm terör örgütleriyle böyle bir mücadeleyi yapmak zorundayız"


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi “Türkiye Markası” tanıtım toplantısında Suriye ve Irak’ta yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.Amerika ziyareti sonrası görüşlerinin büyük ölçüde değiştiği gözlenen Erdoğan'ın IŞİDE karşı etkin saflarda yer alma tutumu takınmasını, yaptığı konuşmalarda BM delegasyonundan hiç destek görmediğine bağlayan diplomasi çevreleri, "Erdoğan IŞİD ile etkili mücadele kararını boş salona yaptığı konuşmadan sonra verdi" şeklinde fikir ileri sürüyorlar

GÖRÜŞTÜĞÜM HERKES TÜRKİYE'Yİ LİDER GÖRMEK İSTİYOR

IŞİD ile mücadelede dünyanın Türkiye’ye ihtiyacının olduğunu belirten Erdoğan “Bölgesel krizlerin çözümünde görüşlerine, uyarılarına özellikle gücüne ihtiyaç duyulan bir Türkiye var. Bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında, ‘Burada Türkiye’nin olması gerekir’ ifadesini baktım ki katılımcıların hepsi ikili görüşmelerde özel görüşmelerde, ‘Biz burayı Türkiye’nin içinde bulunduğu bu lider kadroyla ancak gerçekleştirebiliriz’ diyen bir anlayış var. Zaten işin gereği de bu. Niye? Sürekli olarak bu insanlar size göç ediyor” dedi.
 

TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE…

Mücadelenin zorunluluğuna dikkat çeken Erdoğan “Irak’ı ve Suriye’yi şu anda hedefe koyan bir anlayışı ve bölgedeki tüm terör örgütleriyle böyle bir mücadeleyi yapmak zorundayız” diye konuştu.

REHİNELER YÜZÜNDEN IŞİD'E SÖZ SÖYLEMİYORLARMIŞ

Musul’da rehin alınan Türk vatandaşları ile ilgili de konuşan Erdoğan “Buradaki oluşacak bir koalisyon içinde Türkiye rehineler olduğu için, tabi biz bu süreçte farklı yaklaşmıştık. Bakıyorum, bazı medya mensupları, ‘Başbakan iken şöyle diyordu, şimdi böyle diyor’ filan gibi yazanlar çizenler var. O kadar anlarsınız. Sizin sırtınızda küfe yok. Rahatsınız. Ama bizim sırtımızda küfe var. Sorumluluk var. Onlarda böyle bir sorumluluk yok. Biz bu sorumluluğun idraki içinde ne dedik; ‘Sağ salim önce bu 49 tane rehinemizi kurtaracağız. Ondan sonraki yaklaşım, ondan sonraki yol haritamız farklı olacak. Şimdi farklı yol haritası inşallah çalışmaya başlıyor, çalışacak” dedi.

HABERİN SÜRMANŞETİ

35y3ty.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı