ERDOĞAN'A AMERİKA DA FETHULLAH GÜLEN SORUSU

ERDOĞAN'A AMERİKA DA FETHULLAH GÜLEN SORUSU

Fethullah Gülen açıklaması gündeme bomba gibi düştü

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurulu genel görüşmeleri için, ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla New York'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün BM Genel Sekreteri Ban ki Moon ile görüştü.Görüşme öncesi Erdoğan'ı sıkıştıran gazeteciler, Fethullah Gülen tweet'in sordu. Erdoğan ise konuya ilkkez net bir açıklık getirdi. 

BEN BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİM

Erdoğan, Türkevi'nden BM binasına geçerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin 'Dış İlişkiler Konseyi Başkanı bir tweetinde "Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'dan Fethullah Gülen'i istedi, ama vermedi" şeklinde tweet attığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Ben böyle birşey söylemedim" şeklinde cevap verdi. Bu konu Beyaz Saray açıklamasına kadar gelmiş ancak bu güne kadar Erdoğan bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmamıştı. Erdoğan'ın bu güne kadar bu açıklamayı yapmak için neyi beklediği ise anlaşılamadı.

İLK TEMAS BAN Kİ MOON İLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslara Ban-ki Moon ziyareti ile başladığını söyledi. Erdoğan, "Sadece CFR'da (Dış ilişkiler konseyi) yaptığım konuşma var. Konuşmanın içeriği zaten belli, açıktı. İlk temasımızı şimdi Ban ki-Moon ile yapacağız. Akşam bizim burda bir resepsiyonumuz var. Görüşmelerimize devam edecek" diye konuştu. Erdoğan'ın önceden açıklanan programında yer alan Yahudi Kongresi görüşmesi ise sürpriz bir şekilde iptal edilmişti

FETHULLAH GÜLEN DÜNYA MESELESİ HALİNE GELDİ

Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Ricahard Haass, Erdoğan'ın Konseyde yaptığı konuşmanın ardından attığı twitte, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan CFR'da, Obama'dan Fethullah Gülen'in ulusal güvenlik ve terörizm nedeniyle iade isteğini geri çevirdiğini söylemişti.

ERDOĞAN'DAN FLAŞ FETHULLAH GÜLEN AÇIKLAMASI

Kaynak:Haber Kaynağı