ERDOĞAN'DAN 'FIRAT KALKANI' HAREKATI İÇİN İLK AÇIKLAMA

ERDOĞAN'DAN 'FIRAT KALKANI' HAREKATI İÇİN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Fırat Kalkanı' harekâtına ilişkin ilk açıklamasını yaptı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Fırat Kalkanı' harekâtına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan, Cerablus'a düzenlenen 'Fırat Kalkanı' askeri harekatına ilişkin "Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye düzenlediği harekât için açıklama yaptı. Erdoğan harekâtın hedefinin IŞİD ve PYD olduğunu söyledi, "Türkiye bozguna uğrayacak" diyen Salih Müslim'e sert bir yanıt verdi. Erdoğan, isim vermeden "Siz ne olacağınızı hesaplayın" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize yapılan bu tür saldırılar işi bir yere kadar getirdi. Artık son. Bu işin burada noktalanması lazım. Bu sabah 04.00 itibarıyle süreç başladı.

SALİH MÜSLİM'E SERT YANIT

- Birileri meydan okuyor. Birileri 'Suriye Türkiye için şöyle olacak böyle olacak' diyor. Onlara diyorum ki siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak kim olursa olsun onlara karşı bu millet ordusu polisi ve koruyucusuyla vardır ve var olacaktır.

- Alna Kelime-i Tevhid bandı asmakla müslüman olunmaz. Bunların İslam'la alakası yoktur. Tam tersine İslam'ın başına bela olmuşlardır bu yüzyılda. Bunların düşürdüğü gölgeyi biz temizlemeye çalışıyoruz.

- Dünya ise seyrediyor. Sağolsun kınıyorlarmış, lanetliyormuş. Beraber ne yapıyoruz ona bakalım. Birlikte bir mücadele şart.

AVRUPA BİRLİĞİNE ELEŞTİRİ

- Suriyelilere yardım eli uzatmaktan başka hiçbir niyetimiz olmamıştır. Sadece Türkiye ve birkaç ülke bu mazlumlara kucak açmıştır. 3 milyon Suriyeli ve Iraklı misafirlerimizi barındırıyoruz.

- 3 milyar avro destek vereceğiz dediler. Nerede? Yok! Bunlardan ancak nasihat alırsınız. Biz kendi ayaklarımızın üstünde durmaya devam edeceğiz. Sonra diyorlar ki 'Erdoğan bizim sözlerimizi dinlemiyor.' İleri de gidiyorlar: Yalakalık yapmıyor. Bu milletin şanında bu yoktur. Ben milletime ihanet edemem. Yeri gelince kuru ekmek yeriz ama onurumuzdan taviz vermeyiz.
 

SURİYE'Yİ SURİYE HALKI YÖNETMELİ

- Türkiye, Suriye'de sahnelenmeye çalışan oyuna izin vermez. Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta ve ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesinde kararlıyız.

GÖRÜŞME ÖNCESİ BIDEN'A MESAJ

- ABD Başkan yardımcısı burada. Kendisiyle konuşacağız. Fethullahçı terör örgütünün başı ülkenizde. 1999'dan bu yana ülkenizde. Özel oturma izni vermişsiniz. Suçluların iadesi noktasında bir ülke ülkenizdeki birine istiyorsa, 9'uncu maddeye göre vermek zorundasınız. 85 koli dosya gönderdik. Biz iki stratejik ortağız. Madem ki biz iki ortağız böyle birini ülkenizde barındırmak kaybettirir.

"BU ÜLKEYE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ"

- Tekraren ifade ediyorum, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz. Hayır, tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz. Hani derici, debbağ ne yapar? Deriye vurdukça deri hem güzelleşir hem güçlenir. Bu da böyledir. Tam tersine biz bir oluyoruz, iri oluyoruz, diri oluyoruz, kardeş oluyoruz, hep birlikte Türkiye oluyoruz." 

Kaynak:Haber Kaynağı