ERDOĞAN'DAN DOKTORA ŞOK DAVA

ERDOĞAN'DAN DOKTORA ŞOK DAVA

Dr. Bilgin Çiftçi hakkında soruşturma başlatılmasını, basın açıklamasıyla kınadı

AYDIN Tabip Odası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi filmindeki Gollum'un fotoğraflarını yan yana sosyal medyada paylaşan Dr. Bilgin Çiftçi hakkında soruşturma başlatılmasını, basın açıklamasıyla kınadı.

KARA MİZAH OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Oda Başkanı Metin Aydın, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun bu tür olaylara göstermiş olduğu tavrı kurum ciddiyeti ile bağdaştıramıyoruz. Bu olayları kara mizah olarak değerlendirip dava konusu olan öğedeki gibi kendilerine hayret, şaşkınlık içinde bakıyoruz" dedi.

YEMEK YEME KOLAJI PAYLAŞTI SONRA SİLDİ

Aydın'daki Dalama Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli 23 yıllık hekim Bilgin Çiftçi, kişisel Facebook hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi filminde bir karakter olan Gollum'un şaşkınlık, hayret ve yemek yemesiyle ilgili üç fotoğrafı yan yana gösteren bir paylaşım yaptı. Paylaşımı, kimliği belirsiz bir kişi tarafından şikayet edilen Dr. Bilgin Çiftçi, bu paylaşımını daha sonra sosyal medyadaki hesabından sildi.

DEVLET MEMURLUĞUNDAN ÇIKARILMASI İSTENDİ

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Dr. Çiftçi hakkında 'devlet büyüklerine hakaret' suçundan, devlet memurluğundan çıkarılması istemiyle idari soruşturma başlatıldı. Aynı konuda Aydın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü de Dr. Çiftçi hakkında ayrıca idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Dr. Çiftçi'ye 20 puan cezası verilebileceği belirtildi.

TABİP ODASI TEPKİ GÖSTERDİ

Dr. Bilgin Çiftçi hakkında soruşturma başlatılmasına Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, tepki gösterdi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun bu tür olaylara göstermiş olduğu tavrı kurum ciddiyeti ile bağdaştıramadıklarını kaydeden Dr. Aydın, "Bu olayları kara mizah olarak değerlendirip dava konusu olan öğedeki gibi kendilerine hayret, şaşkınlık içinde bakıyoruz" dedi.

Aydın Tabip Odası olarak Dr. Çiftçi'ye yapılan haksız suçlama ve soruşturmayı kınadıklarını da kaydeden Dr. Aydın şunları söyledi:

"Aydın Tabip Odası olarak Dr. Bilgin Çiftçi örneğinde olduğu gibi yaşam, çalışma alanlarımıza yapılan baskıları kabul etmiyoruz. Bu konularda çözüm makamı olan kesimlerin suskunluğuna, sağırlığına ve görmemezlikten gelen tavırlarına şaşırıyor, hayret ediyoruz."

Basın toplantısına katılan Dr. Bilgin Çiftçi ise, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı