ERDOĞAN'DAN DİN SÖMÜRÜSÜNDE SON NOKTA

ERDOĞAN'DAN DİN SÖMÜRÜSÜNDE SON NOKTA

Erdoğan’ın Yasaklanan Reklamına ‘Allahu Ekber’li Destek!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında Aydın'daki mitingde vatandaşlara seslendi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) reklam filmi yayınını durdurma gerekçesi olarak reklamda kullanılan ezan sesi, dua ve seccadenin, seçimlerin temel hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 58 ve Siyasi Partiler Kanunu'nun 87. maddesindeki hükümlere aykırı olduğuna hükmedilmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan, "MHP filmdeki ezan sesinden, seccadeden, duadan rahatsız olmuş. O hanım kardeşimizin namaz kılışından rahatsız oluyor. YSK’ya müracaat ederek, bunu yapamazsınız diyor. YSK da 6'ya 4 oy çokluğu ile onların isteği istikametinde karar veriyor. Reklam filmimiz yasaklanmış. YSK'nın önündeler, oradan ayrılmıyorlar zaten. Adaylığımızı iptal ettirme ile başladılar. O güzel reklam filmi inşallah yeni haliyle de ekranlarda olmaya devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. Cumhurun, cumhurbaşkanı ile kucaklaşmasını engelleyemeyecekler" diye konuştu. Mitinge katılanalar bu sözler üzerine "Allahu Ekber" diyerek Başbakan Erdoğan'a destek verdi.

Başbakan Erdoğan, "Adnan Menderes Aydın'dan yola çıktı ve milletin sevgilisi oldu. Menderes açık kazandı. Yani Şemsettin Günaltay'ın profluğu, 3 dil bilmesi dindar olması Menderes'in karşısında tutmadı. Halka yalan söylemeyecek dürüst olacaksınız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı