ERDOĞAN'DAN DEVLET BAHÇELİ'YE ÇOK AĞIR SÖZLER

ERDOĞAN'DAN DEVLET BAHÇELİ'YE ÇOK AĞIR SÖZLER

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında MHP Lideri Bahçeli'yi çok ağırsözlerle eleştirdi.

 

'Bunları asla unutmayacağız'


Başbakan Erdoğan; "Kendi yenilgilerini konuşmak yerine günlerce hile iddiaları üzerinden sokakları kan gölüne çevirmenin hesabını yaptılar. Evet, bunları biz asla unutmayacağız. Siyaset tarihi, demokrasi tarihi bu ihaneti, alçaklığı asla unutmayacak" dedi.

SEÇİMDEN SONRA İLK GRUP TOPLANTISI

Başbakan Erdoğan konuşmasının başında, Cuma günü hayatını kaybeden Mısırlı Muhammed Kutub'a rahmet dileyerek; "Cuma günü Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde hayata gözlerini yuman büyük İslam mütefekkiri, aksiyon insanı Muhammed Kutub'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ağabeyi merhum Seyid Kutub idam edilirken, Muhammed Kutub kurtulmuş ama tüm hayatını sürgünde geçirmişti. Ölümünden daha iki gün önce oğluna vasiyetinde, bizler için "Tayyip beyi arayın onlara tebriklerimizi iletin" diyecek kadar bu işin hassasiyetini yaşayan bir insandı. Kendilerine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm ailesine sabırlar diliyorum" dedi. 

DEVLET BAHÇELİ'YE ÇOK AĞIR SÖZLER

İZLEMEK İÇİN

video-galeri-font.jpg

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında MHP Lideri Bahçeli'yi sert sözlerle eleştirdi.

"SANDIK YOLUYLA YÖNETİME EL KOYAN AZİZ MİLLETİMİZE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

30 Mart seçimlerini tartışmasız bir zaferle kazandılarını dile getiren Erdoğan; "30 Mart akşamı bu zaferde emeği olan herkese ve her kesime teşekkürlerimi iletmiştim. Bir kez de buradan, teşkilatımızın her bir mensubuna teşekkür ediyorum. 30 Mart sabahından itibaren 'sandık namustur' diyerek oylara sahip çıkan, her türlü hileden uzak duran, her türlü hileyi de cesaretle engelleyen sandık müşahitlerimize özellikle teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü aziz milletimiz hak ediyor. İradesine, ülkesine, bayrağına istiklaline, demokrasiye sahip çıkan, istiklal mücadelesi ruhuyla sandığa giden, sandık yoluyla yönetime el koyan aziz milletimize çok çok teşekkür ediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında günlerce haftalarca yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesinin zaferle sona ermesi için dua eden kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hiç kuşkusuz bu salonda bulunan arkadaşlarımın tamamı, özellikle milletvekillerimizin zaferimizin mimarlarıdır. Bu büyük zaferin sizin zaferiniz olduğunu bir kez daha vurguluyor, şükranlarımı ifade ediyorum" diye konuştu.

"HEDEF TÜRKİYE'YDİ"

Zorlu bir seçim sürecinden geçtiklerini dile getiren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; "Demokrasi tarihimizin en meşakkatli seçimini yaşadık. Büyük Türkiye'den, yeni Türkiye'den rahatsız olanların, Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü durdurmak isteyenlerin kirli ittifak yaptıkları, ahlak dışı kampanya yürüttükleri bir seçim sürecine şahit olduk. Geçtiğimiz yıl, Gezi olaylarından başlayarak demokrasinin, siyasetin, istikrar ve huzur ortamının, çözüm sürecinin, ekonomi ve dış politikanın büyüyen Türkiye'nin acımasızca hedef alındığını gördüm. Hedef hükümetimizden çok, Ak Parti'den çok Türkiye'ydi. Türkiye'nin birliği kardeşliği ülkemizin hedefleriydi. Her yöntemi kullandılar. Terörü, vandallığı, faşizmi, ırkçılığı, nefret ve ayrımcılığı en azami şekilde kullandılar. Türkiye'nin en hassas meselelerini, yaşam tarzlarını, inançları, mezhepleri acımasızca istismar ettiler. Uluslararası platformlarda yatak odalarına girip görüntüleri kaydetmeye kadar insaf dışı her yöntemden medet umdular. Biz bu yaşananları asla ve asla unutmayacağız. Arkadaşlar bu ülkede birileri gittiler, terör örgütlerini silahlı eylem yapma yönünde teşvik ettiler. Dağa mesaj gönderenler oldu 'silahları elinize alın, Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusuna saldırın' diye çağrı yapanlar oldu. Eli kanlı terör örgütlerini Ankara'da, İstanbul'da, Hatay'da sokaklara dökmek, kan akıtılmasını sağlamak için her türlü teşviği, her türlü tahriki yaptılar. Ekonomiyi durdurma çağrısı yapanlar oldu. Yatırımcılara 'Türkiye'ye gelmeyin' diye akıl verenler oldu. Türkiye'nin uçağı düşürüldüğünde saldırganların yanında yer aldılar. Türkiye haklı olarak uçak düşürdüğünde, gittiler o saldırganların yanında saf tuttular. Suriye'deki Türkmenlere yardım malzemesi götüren TIR'ların önünü kesecek, onlara düşman muamelesi yapacak kadar büyük bir ihanetin içinde yer aldılar."

Kaynak:Haber Kaynağı