ERDOĞAN'DAN DAHA FAZLA TV'YE ÇIKAN TEK ADAM

ERDOĞAN'DAN DAHA FAZLA TV'YE ÇIKAN TEK ADAM

Türkiye'deki gazete ve haber bültenlerinin yarısının Ak Parti yayın organı gibi çıktığını ileri sürdü.

İbrahim MAŞE/ MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kongre ve Sergi Sarayı'nda konferans veren İsmail Küçükkaya, medya organlarını eleştirdi.

MEDYANIN YARISI AKP BASIN BÜLTENİ GİBİ

MERSİN'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında 'Medya ve Siyaset İlişkileri' konulu konferans veren gazeteci İsmail Küçükkaya, Türkiye'deki gazete ve haber bültenlerinin yarısının Ak Parti yayın organı gibi çıktığını ileri sürdü. 

CUMHURBAŞKANI KIZMASIN DİYE YAPILAN HABERLER

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kongre ve Sergi Sarayı'nda konferans veren İsmail Küçükkaya, medya organlarını eleştirdi. Konferansına 'Bu salonda kaç kişi medyaya güveniyor' sorusu ile başlayan Küçükkaya, "Gazetelerin birinci sayfaları ve televizyon haberlerinin bültenleri, 'Cumhurbaşkanımız kızmasın, Cumhurbaşkanımızı kızdırmayalım' diye yapılıyor. Ertesi günün gazetesi yada bülteni yapılırken, 'Aman oraya MHP'yi koyarsam, aman CHP'den haber gösterirsem Cumhurbaşkanımız kızar' diye bakılıyor" dedi.

'CEZA KESİLDİ'

Medyadaki bir işadamının dönemin Başkakanı ile telefonda konuşurken hüngür hüngür ağladığını söyleyen İsmail Küçükkaya, şöyle devam etti: "İşadamı, 'Ben nerden girdim bu işe?' dedi. Eğer halk medyaya güvenmez hale gelirse, demokrasi işlemez hale gelir. Bu gün Türkiye'deki gazetelerin yarısı, Ak Parti'nin yayın organı gibi çıkıyor. Televizyonlarda öyle. Bundan 10 gün önce gazeteleri okuduğu için 330 bin lira ceza kestiler bize. Geçtiğimiz hafta yolsuzluk soruşturmasındaki haberleri gazeteden okuduğum için ceza kesildi. MHP'ye yakın olan Bengütürk, CHP'ye yakın olan Halk TV ve daha merkezde olan FOX gibi kanallara ceza kesildi. Bizim cezalandırılmamıza MHP'li üye karşı çıkıyor, CHP'li üye karşı çıkıyor, HDP'li üye karşı çıkıyor, ama iktidar partisinin 5 üyesi ile biz cezalandırılıyoruz." 

OY ÇAĞRISI

14 Haziran 2015'te yapılacak seçimlerinden söz eden Küçükkaya, şunları söyledi:

"Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimine gittiğimizi düşünüyorum. Bir vatandaş olarak ülkemizi tanıdığımı ve ülkenin mevcut sistem ile yürümeye devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Başkanlık sisteminin uygun olmadığını düşünüyorum. İstiyorum ki herkes sandığa gitsin, boykot yapılmasın. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde boykot yapıldı. Ağırlıklı olarak CHP kanadı sandığa gitmedi ve seçimin kaderini etkiledi. Ak Partililer nasıl gidiyorsa, CHP, MHP ve HDP'li vatandaşlar da gitsin. İnsanlar kendilerinin iyi temsil edilmediklerini düşünüyor. Ben bu seçimden sonra büyük tartışmaların kopacağını, Haziran hareketleri falan pek çok yeni oluşum olacağına inanıyorum. Çünkü toplumda kendisinin temsil edilmediğine inanan ciddi kesimler var. Hangi partiyi tutuyorsanız gidin oy kullanın. Çünkü Adalet ve Kalkınma partisi taraftarlarının hepsi oy kullanıyor. O yüzden herkes oy kullansın" dedi. 

'ERDOĞAN'DAN DAHA FAZLA TELEVİZYONA ÇIKIYORUM' 

Her gün saat 06.45'te yayına başladığını ve 3 saat 15 dakika boyunca ekranda kaldığını belirten Küçükkaya, şöyle konuştu: "Ben Türkiye'de Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan daha fazla televizyona çıkan tek adamım. Cumhurbaşkanımız, 'Türkçe ile felsefe yapılamaz' dediği gün televizyona çıkıp, 'Bizim dilimizle şiir yazılır, edebiyat yapılır, felsefe yapılır. Aklınıza gelen her türlü entellüektel faaliyette bulunabilirsiniz. Biz Osmanlı ile de gurur duyarız. Ama biz şimdi Cumhuriyet kuşağıyız. Hiçbirimizde geçmişe dair bir özlem yoktur. Hepimiz Cumhuriyet kuşaklarıyız. Osmanlı da bizimdir Cumhuriyet de' dedim. Biz Osmanlı zamanında yine bu dili konuşuyorduk. Yasaklanan bizim dilimiz değildi. Yasaklanan ve değiştirilen alfabemizdi. Halkımızın bütün gerçekleri olduğu gibi görmesi benim görevim. Bizim bu güzel dinimizle, IŞİD, El Kaide ve Taliban zihniyetinin ne ilgisi var? Bizim yüreğimizde Berkin Elvan'ı da anlayacak, şehit olan polislerimizi de anlayacak bir şey olmalı. İster Berkin Elvan, ister Burakcan ya da bir polisimiz hiç fark etmez. Hiçbir anne çocuğu için Fatiha okumak zorunda kalmasın."

GAZETECİLERE PLAKET

Konferansın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, İsmail Küçükkaya'ya kendi yazdığı bir şiiri çerçeveletip hediye etti. Programın son kısmında meslekte 40'ıncı yılını tamamlayan gazeteciler, Tankut Tufan, Ali Adalıoğlu, Ziya Keskinışık, Nuran Tunç, Selçuk Ölçer, Nazmi Akdağ, Haldun Okdemir, Fikret Ünver, Kamil Cömertler, Yüksel Ekici, Salih Kale, Selman Özipek ve Teyfik Urbay'a gazeteci İsmail Küçükkaya, Burhanettin Kocamaz ve Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşat Tarhan tarafından plaket verildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı