ERDOĞAN'DAN CHP'YE BİR DAVA DAHA

ERDOĞAN'DAN CHP'YE BİR DAVA DAHA

Erdoğan'dan CHP İl Başkanına dava

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol hakkında, geçen yıl yaptığı bir basın açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Isparta Cumhuriyet Savcılığı, CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un 28 Aralık 2013'te düzenlenen bir protesto gösterisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerinin hakaret içerdiği gerekçesiyle inceleme başlattı. Konuşma kayıtlarını inceleyen Cumhuriyet savcısı Sabri Keskin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret edildiği iddiasıyla, Şenol hakkında iddianame hazırladı. Başbakan Erdoğan'ın mağdur olarak gösterildiği iddianamede, CHP'li il Başkanı Şenol hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'GENEL BAŞKAN ADINA DEMEÇ VERMEYE YETKİLİYİM'

CHP İl Binası'nda basın toplantısı düzenleyen Vedat Şenol, süreç hakkında bilgi verdi. 17 Aralık operasyonu sonrasında hükümete tepki göstermek amacıyla 28 Aralık 2013'te bir protesto gösterisi düzenlediklerini kaydeden Şenol, konuşmasında hükümeti, hırsızlık ve yolsuzluk yapmakla suçlayan ifadeler kullandığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Aralık ayından bu yana yaptığı konuşmalarda öfke saçtığını ve bunların hakaret sayılmadığını savunan Başkan Şenol, "Bunlar suç olmuyor ama benim konuşmam suç oluyor. Bir kurum veya kuruluşta hırsızlık ve yolsuzluk yapılıyorsa onunla birinci dereceden sorumlu olan o kişi, kurumun başındaki kişidir. Yani kendisinin yapıp yapmaması da önemli değildir. Hükümetin içinde bu yolsuzluklar yapılmıştır" dedi.

HAKARETTEN DAVA AÇILDI

Hakkında açılan davayı gelen cep telefonu mesajıyla öğrendiğini de kaydeden Şenol, şöyle konuştu:

"28 Aralık 2013'te yaptığımız gösterinin ardından 31 Mart 2014'te 'Başbakana hakaret' ve 'Hükümeti alenen aşağılamak' suçlarından dava açılmış. Ancak 'Hükümeti alenen aşağılamak' suçundan takipsizlik kararı verilmiş. Başbakan Erdoğan'a hakaret suçunu işlediğim gerekçesiyle dava açılmış. Davanın ilk duruşması Isparta Sulh Ceza Mahkemesi'nde 18 Haziran tarihinde görülecek. Benim bu konudaki şahidim Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'dır. Çünkü kendisi o dönemde bakanlık görevinden istifa ettiğinde Başbakan Erdoğan hakkında gerçekleri söylemişti. Gerçi, daha sonra bu konuda geri adım attı ama bana göre ilk söyledikleri çok önemliydi."

İl başkanlarının genel başkanları adına siyasi demeç vermeye yetkili olduğunu anlatan Şenol, konuşmalarının siyasi olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı