ERDOĞAN'DAN BİR İLK: ATATÜRK'Ü DİNE ALET ETTİ!

ERDOĞAN'DAN BİR İLK: ATATÜRK'Ü DİNE ALET ETTİ!

Samsun'a gidecek...

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasının ardından ilk mitingini yarın Samsun’da yapacak. Başbakan Erdoğan miting sonrasında Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkış yaptığı yer olan Tütün İskelesi önündeki Kurtuluş Yolu'nda yaklaşık 12 bin kişiyle iftar yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşları ile birlikte Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere 'Bandırma' vapuru ile 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıktığı ilk nokta olan, 'Tütün İskelesi' önündeki Kurtuluş Yolu'nda iftar açacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında temsili Bandırma Vapuru ve Tütün İskelesi inşa edilerek yapılan ve Atatürk ile 18 silah arkadaşları ve kendilerini Samsun’da karşılayanların yer aldığı bal mumu heykellerin yer aldığı Tütün İskelesi'nde Atatürk’ün Samsun’a çıkış anının canlandırıldığı noktada yapılacak iftar yemeği 12 bin kişilik olarak planlandı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 1 Temmuz’da Cumhurbaşkanılğı adaylığı açıklanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın miting programı için tüm hazırlıkların devam ettiğini söyleyerek, "Sayın Başbakanımız saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan miting programına katılacak. Daha sonra Tütün İskelesi Kurtuluş Yolu'nda İl Başkanlığımız tarafından düzenlenen iftar programına da teşrif edecek. İftar programına partililerimizin yanı sıra kentimizdeki dernek, vakıf, sendika, iş adamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerini de davet edildi. İftar programımıza yaklaşık 12 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Sayın Başbakanımız geceyi Samsun’da Devlet Su İşleri 7’nci Bölge Müdürlüğü’nün misafirhanesinde geçirecek. Pazar günü de Erzurum’a gidecek" dedi.

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun’un potansiyeli ve dinamikleriyle böyle bir organizasyonun yapılması için uygun görüldüğünü de söyleyerek, "Organizasyon yapma kabiliyetinin yüksek olması Samsun şehrinin sürekli bu harekete, bu davaya, bu yürüyüşe destek vermesi bu kararın verilmesinde çok önemli olmuştur" diye konuştu.

Başkan Köktaş, değişimi yaşayan Türkiye’nin bundan sonra dönüşümü yaşayacağını belirterek, "Dönüşümü yaşayan bir Türkiye’de 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine Allah’ın izniyle sapa sağlam ulaşacaktır. Böyle bir kararın ilk mitingin çıkış yapılması bizi son derece memnun ettiği gibi aynı zamanda bir o kadar da sorumluluğumuzu artırmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak:Haber Kaynağı