ERDOĞAN'DAN AYDIN DOĞAN'A YANIT

ERDOĞAN'DAN AYDIN DOĞAN'A YANIT

Erdoğan' önceden hazırlandığı düşünülen ilk öğretim günü şovundan, kendisine mektup yazarak "Bende Kelkitliyim" diyen Aydın Doğan'a Kasımpaşa'dan yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için kaleme aldığı mektupda "Eğer doğup büyüdüğümüz yerler hepimizin söyledikleri için bir referans ise ben de doğma büyüme Kelkitliyim" diyen Aydın Doğan'a yanıt verdi.

VUR VUR İNLESİN AYDIN DOĞAN DİNLESİN

Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa Piyalepaşa İlköğretim Okulu’nu ziyaret edip yeni eğitim yılı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, “Biz ‘milli iradeye inanmıştık ve ‘milli iradenin gereği neyse o olacak’ demiştik. Milli irade sizdiniz, siz de bunun gereğini yaptınız. İşte Kasımpaşa’dan bir çocuk çıktı milli irade aldı onu ta cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı. Kasımpaşa’da doğup büyümekten, Kasımpaşalı olmaktan hiçbir zaman gocunmadık tam aksine gurur duyduk. Bunu küçümseyenler olabilir, önemli değil. Hani böyle bir kısım medya grupları var ya malum… Onlar bunu küçümseyebilir, önemli değil. Biz bir şeye inanacağız. Biz önce Hakk’a kul olduk, ondan sonra halka teslim olduk.” diye konuştu. Erdoğan’ın bu sözleri üzerine okul bahçesini dolduran kalabalık, ‘Vur vur inlesin, Aydın Doğan dinlesin’ şeklinde slogan attı.

‘AVRUPA ROMANLARI KOVUYOR’

Kaptanpaşa Mahallesi’nde doğup büyüdüğünü söyleyen Erdoğan, “Orada Roman kardeşlerimle beraber yetiştim. Onlarla beraber aynı sınıfta okuduk. Bizde ayrım olmadı. Biz birbirimizi sevdik. Ama bugün Avrupa’nın birçok ülkelerinde Romanları kovuyorlar. Biz 2 milyon mülteciyi kabul ederken onlar kabul etmiyor. Bizde 2 milyon, onlarda 200 bin. Niye? Biz insana insan olduğu için değer verdik. Bizi yaradan Allah onları da yarattığı için sevdik. Biz ayrım yapamayız. Yaptığımız anda biteriz. Birbirimizi Allah için sevelim. Makam, mevki, para, pul için değil. Birbirimizi Allah için seversek her şeyi aşarız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı