Erdoğan'dan Avrupayı çok güldürecek gaf

Erdoğan'dan Avrupayı çok güldürecek gaf

Büyük gerginlik yaşadığımız Avrupalılar şimdi Erdoğan'ın bu söyledikleri ile alay etseler Türkiye ne duruma düşer ?

Erdoğan'ın sadece videoları saatler tutan " Gaflar " sisilesine sürekli yenileri ekleniyor. Doğaçlama olarak ortaya attığı üstelik çok iddialı olduğu bir çok konuda yanlış bilgiler aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son söyledikleri tüm Avrupa'nın diline dolanacak cinsten. İşte Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın tespit ettiği son 2 skandal gaf.

AVRUPAYA TEPKİ GÖSTEREYİM DERKEN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandum sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’ne yönelik tepkisini dile getirmişti. 

BU BİLGİLERLE NASIL BAŞKAN OLACAK

Ancak Erdoğan bu konuşmada Avrupa Birliği’nden bahsederken gaf üzerine gaf yaptı.
Erdoğan aynen şöyle dedi;
“İngiltere Brexit yaptı, kurucusu olduğu Avrupa Birliği’nden şu anda İngiltere çıkıyor, Norveç çıktı. Kararı verecek merci neresi? Millet. Gideriz milletimize, millet ne karar veriyor, biz de ona uyarız. Ya Türkiye’ye verdikleri sözleri derhal tutacaklar ya da sonuçlarına katlanacaklar. Bu iş öyle terör örgütlerini el altından silahla, parayla desteklemek suretiyle ülkemizin üzerine salmakla olmaz.”

İKİ ÖRNEK VERDİ, İKİSİ DE YANLIŞ!

Erdoğan, Türkiye’nin de beklediği şartlar gerçekleşmezse AB üyelik sürecine son verebileceği mesajını verirken iki ülkeyi örnek gösterdi. Ancak gösterdiği iki örneğin ikisi de yanlış. Şöyle ki;

İNGİLTERE AB’NİN KURUCULARINDAN BİRİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı, İngiltere’nin “AB’nin kurucusu” ilan etti. Oysa İngiltere değil AB’nin kurucusu olmak, üyelik başvurusu yaptığı iki seferde, kurucular tarafından “veto” yedi.
AB ilk olarak altı ülke, Federal Almanya, Fransa, Belçika, Lüksemburg, İtalya ve Hollanda tarafından 1951 yılında “Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu” adıyla kuruldu. Topluluğu oluşturan bu altı ülke, 1957 yılında mal ve hizmetlerin serbest dolaşımını da kapsayacak bir anlaşmaya (Roma anlaşması) imza koyarak, birliğin adını “Avrupa Ekonomik Topluluğu” olarak değiştirdi.
İngiltere, topluluğa üyelik için ancak “AET” haline geldikten sonra başvurdu. Ancak İngiltere’nin üyelik başvurusu önce 1963’te, ardından da 1967’e General de Gaule yönetimindeki Fransa tarafından vetolandı. İngiltere AET’ye ancak 1973’te üye olabildi.

NORVEÇ HİÇBİR ZAMAN AB ÜYESİ OLMADI

Erdoğan, Norveç’in ise AB’den “çıktığını” açıkladı. Oysa Norveç hiçbir zaman AB üyesi olmadı.
Norveç’in AB üyeliğine, bizzat Norveç halkı yapılan iki ayrı referandumda (1972 ve 1994’te) hayır oyu verdi. Dolayısıyla Norveç ne Avrupa Kömür ve Çelik topluluğu, ne Avrupa Ekonomik Topluluğu, ne de Avrupa Birliği’nin üyesi oldu.

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

İlgili Haberler