Erdoğan'dan Anında Geri Dönüş

Erdoğan'dan Anında Geri Dönüş

.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİLİĞİ YALANLAYINCA ANINDA GERİ DÖNÜŞ

 Başbakan'ın 'Cameron gazete kapattırdı' iddiasına Başbakanlık'tan düzeltme geldi. Bu gün partisinin gurup toplantısında yaptığı konuşmada, Fethullah Gülen'in BBC ye verdiği röportaja istinaden, "İngiltere'de Cameron 2 gazeteyi kapattı" örneğini veren Erdoğan'a İngiltere Büyükelçiliğinden Jet yalanlama gelmişti. Ardından başbakanlık bir açıklama yapmak zorunda kaldı. İşte t24'de yer alan o açıklama şöyle.

  
İRTİCALEN İNGİLTERE BAŞBAKANI'NIN ADI GEÇMİŞ !


Başbakan Erdoğan'ın News of the World gazetesi olayı hakkındaki açıklamalarına Başbakanlık'tan düzeltme geldi


Başbakan Tayyip Erdoğan, bugünki grup toplantısında “Sadece BBC mi… Wall Street Journal… Bu gazetenin sahipleri kimler…” dedikten sonra “Geçenlerde İngiltere’de aynısını yaptılar. Cameron hemen gazetelerini kapattı” sözlerine Başbakanlık'tan düzeltme geldi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Başbakan'ın konuşmasında irticalen İngiltere Başbakanı David Cameron'ın adının da zikredilmiş olduğu cümle, Cameron'ın ülkesinde 'onlar hemen gazetelerini kapattı' şeklinde anlaşılması gerekir" denildi. 
 
Başbakanlık'tan yapılan açıklamanın ilgili kısmı şöyle:
 
 
"Başbakanımızın Ak Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada İngiltere ile ilgili olarak verdiği örnek News of the World gazetesinin kapatılması hadisesidir. 
 
Başbakan'ın konuşmasında irticalen İngiltere Başbakanı David Cameron'ın adının da zikredilmiş olduğu cümle, Cameron'ın ülkesinde 'onlar hemen gazetelerini kapattı' şeklinde anlaşılması gerekir."

t24