ERDOĞAN'DAN AMERİKA'DA İLK FİYASKO

ERDOĞAN'DAN AMERİKA'DA İLK FİYASKO

Erdoğan programın çok dolu diyerek yeni randevu vermedi deniliyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’ta Ronald S. Lauder başkanlığındaki Dünya Yahudi Kongresi heyetiyle bugün yapacağı görüşme iptal oldu. Sızan bilgilere göre görüşmenin iptal edilme nedeni arkasında randevu saati değiştirme gtösteriliyor. Gerçekte iptal nedeninin ne olduğu konusunda çeşitli görüşler ileri sürülüyor. En çok konuşulan konu ise kongrenin Erdoğan'dan Temmuz ayında daha önce verilen Yahudi Cesaret ödülünü geri istemesi Erdoğan'ında bu isteği red etmesi gerginliğinin sürmesi olarak gösteriliyor. Neden her ne gösterilirse gösterilsin Erdoğan ve İsrail arasında ki gerginliğin yumuşutulacağı umutları başka bir bahara kaldı

İŞİM ÇOK DİYEREK YENİ RANDEVU VERMEDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Dünya Yahudi Kongresi heyetinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabulu için daha önce aldıkları randevu saatini bugün sabah saatlerinde değiştirmek istemesi görüşmenin iptalini beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanlığının programında, Dünya Yahudi Kongresi heyetinin bugün saat 10.45'te The Peninsula Oteli'nde Erdoğan tarafından kabulü öngörülüyordu.

Ancak edinilen bilgiye göre, Dünya Yahudi Kongresi yetkilileri bu sabah Cumhurbaşkanlığıyla temasa geçerek kabulün bir başka gün veya saate ertelenmesi talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da, son anda gelen bu talep karşısında program yoğunluğu nedeniyle kabul için başka bir randevu veremediği, bunun da Dünya Yahudi Kongresi heyetiyle planlanmış görüşmenin iptaliyle sonuçlandığı kaydedildi.

ERDOĞAN İLE KONGRENİN ARASI ZATEN GERGİNDİ

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz Temmuz ayında "Bana verilen Musevi nişanını dillerine dolamışlar. Ben o nişanı hediye diye, rüşvet diye kabul edip sustum mu? Hayır. Şimdi o tarihte verilen nişanla bugünkü olaylar arasında bağlantı kurup iade etmek ne kadar doğru olur?" diyerek nişanı geri vermeyeceğini açıklamıştı.

Ancak Amerikan Yahudi Kongresi (American Jewish Congress –AJC) Genel Başkanı Jack Rosen, 2004 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a takdim ettikleri Yahudi Cesaret Madalyası'nın geri verilmesini resmen istedi. Randevunun iptal edilmesinde bu gerginliğin devam ediyor olması ihtimalide var.

Kaynak:Haber Kaynağı