Erdoğan'a ve Oğluna Ait Olduğu İddia Edilen 2 Yeni Ses Kaydı

Erdoğan'a ve Oğluna Ait Olduğu İddia Edilen 2 Yeni Ses Kaydı

Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında MİLGEM ihalesi, Bilal Erdoğan'a ait edilen ses kaydında ise Okçular Tekkesi'nin TÜRGEV'e devri var.

Erdoğan'a ve oğluna Ait Olduğu İddia Edilen 2 Yeni Ses Kaydı

Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında MİLGEM ihalesi, Bilal Erdoğan'a ait edilen ses kaydında ise Okçular Tekkesi'nin TÜRGEV'e devri var.

Ses kayıtları üzerindeki tartışmalar sürerken her gün yeni ses kayıtları ortaya çıkıyor. Bugün iki ayrı hesaptan, iki yeni ses kaseti piyasaya sürüldü. "Başçalan" hesabından paylaşılan Başbakan Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen kasette Koç'lardan alınan MİLGEM İhalesi(Milli Gemi Projesi) var. Ses kaydına göre; Başbakan olduğu iddia edilen sesin, MİLGEM hakkında ünlü armatör Metin K. ile konuşması var.

Diğer ses kaydı ise Haramzadeler isimli hesaptan paylaşıldı. Bilal Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen ses kaydı Okçular Tekkesi'nin usulsüz şekilde TÜRGEV vakfına devrine dair iddiaları içeriyor.

İLK SES KAYDI: MİLGEM PROJESİ

Başbakan olduğu iddia edilen ses, Metin K. ile MİLGEM İhalesi hakkında konuşuyor. Metin K.'dan ihaleye başvurduğu halde çağrılmadığı için Başbakanlık Teftiş Kurulu'na ihbarda bulunmasını istiyor.
Metin K., kendilerinin başvuruda bir hata yaptıklarını, başvurularını yazılı değil, sözlü yaparak yanlış yapmış olduklarını anlatıyor.
Erdoğan olduğu öne sürülen ses, yine de K.'nın ihalenin tam rekabetle yapılmadığına dair Başbakanlık Teftiş Kurulu'na, BİMER'e ve kendi özel kalemine başvuruda bulunmasını istiyor.
Ses kaydında Başbakan olduğu iddia edilen şahıs, K.'ya ihaleyi kendilerine vermek için mutabakata vardıklarını söylüyor. Kalkavan'ın vereceği fiyatı da ona göre ayarlamasını istiyor. Alternatif teklif daha cazip olmasına rağmen kabul etmeyerek K'ya ikinci bir şans verdiklerini söylüyor.

İKİNCİ SES KAYDI: OKÇULAR TEKKESİ'NİN TÜRGEV'E DEVRİ

İkinci ses kaydında Bilal Erdoğan olduğu öne sürülen şahıs, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Y. ile konuşuyor. Bilal Erdoğan olduğu öne sürülen ses, İstanbul Okmeydanı'ndaki Okçular Tekkesi'nin TÜRGEV'e 'kazandırılması için' Y.'yi arayarak Beyoğlu Belediye Başkanı ile toplantı halinde olduklarını belirterek, Y.'den Okçular Tekkesi'nin durumu hakkında bilgi istiyor.
Y. olduğu iddia edilen şahıs"Tekke ve arazisi Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne (VGM) ait" diyor. Ardından VGM'nin burayı önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis ettiğini, daha sonra da bu tahsisin kaldırılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) tahsis edildiğini, Belediye de tekkenin restorasyon ve çevre düzenlemesini yapması için, kendi konut şirketi KİPTAŞ'a üst hakkını devrettiğini anlatıyor.

"KİRALAMA İŞİ OLMAZ"

Y., ardından tekkenin TÜRGEV'e tahsis edilebilmesi için belediyenin kendilerine verdiği üst kullanım hakkını iade etmeleri gerektiğini söylüyor. Y., tekkenin TÜRGEV'e kiralanabileceğini belirtince, Bilal Erdoğan olduğu öne sürülen şahıs, "Yok ya şimdi kiralama işi olmaz. Bizim onu bir şekilde vakfa kazandırmamız lazım" diyor. Ardından da onu İBB Başkanı Kadir Topbaş'la görüşeceğini ifade ediyor.

"SİZ BU KANUNU ÇOK CİDDİYE ALIYORSUNUZ"

Y.'ye "Siz değer biçtiniz mi oraya" diye soran Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen ses, "Ne harcadıysak o, biz fazla bir şey istemeyiz" yanıtını alıyor. Bilal Erdoğan olduğu öne sürülen şahıs daha sonra Y.'ye, "Siz bu kanunu çok ciddiye alıyorsunuz ya! Böyle KİPTAŞ başka, belediye başka gibi..." diyor. Bu ifadenin üzerine "Resmi olarak bunu yapmak durumundayız" yanıtını alan Bilal Erdoğan, "Tabii tabii anlıyorum, onu inşallah şey yaparız. Kadir beyle konuşuruz, sizin de bilginiz olsun yani" yanıtını veriyor.

"BÜYÜK ADAMLAR NE İSTİYORSA O OLACAK"

Sızdırılan ses kaydındaki ikinci görüşme ise yine KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Y. ve dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanı Sami K. arasında geçiyor. Ses kayıtlarına göre; Y., "Okçular Tekkesi'ni ne yapacağız abi" diye soruyor. K. ise Y.'nin bu sorusuna, "Büyük adamlar nasıl istiyorsa öyle yapacaklar, ben hiç kimseye bulaşmıyorum artık. Artık ağzımı açmıyorum yani" yanıtını veriyor. Y.'nin bu yanıtın üzerine, "Bir vakıf kurmuşlar o isteyecek yarın. Başbakan falan kızacak. Yarın birisi işgal ettiği zaman niye malına sahip çıkmadın diyecekler öyle değil mi? Ondan sonra eli ayağı tutuşacak. Yani yine ne yapacaksak yapalım, bizden çıksın gitsin" ifadelerini kullanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı