ERDOĞAN'A ŞOK SORU

ERDOĞAN'A ŞOK SORU

Erdoğan’a “Kendini halife mi zannediyorsun?” diye sordu

AKP’den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Başbakan Erdoğan’a “Kendini halife mi zannediyorsun?” diye sordu.Sözcü'de yer alan haber şöyle.

YENİ BİR CEMAAT Mİ KURUYORSUNUZ

AKP’den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Başbakan Erdoğan’a “Kendini halife mi zannediyorsun?” diye sordu. Erdoğan’ın kendi cemaatini oluşturmaya çalıştığını söyleyen Bal, TÜRGEV’in bu cemaat için para topladığı iddialarına cevap verilmesini istedi.

: Bal, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Erdoğan’ın yeni bir cemaat yapılanmasına doğru gittiğini belirtti. Önergede 11 soruya yer veren Bal, Başbakanın bu soruları cevap vermesini istedi. İşte o kritik sorular:
 
HALİFE MİSİNİZ?:

Kendinizi İslam dünyasının lideri hatta ‘Halife’ olarak gördüğünüz, dini cemaatlerin önde gelen isimlerinden size biat etmelerini istediğiniz doğru mudur?

BİAT ETMEYEN CEZALANDIRILIYOR:

Biat eden cemaatleri, çeşitli kamu imkânlarını kullanarak ödüllendirdiğiniz, biat etmeyenleri ise devletin gücünü kullanarak cezalandırdığınız doğru mudur?
Davutoğlu'na IŞİD sorularıDavutoğlu’na IŞİD soruları

TÜRGEV ARACI:

Yakın arkadaşınız olduğu kamuoyunca bilinen Ahmet Ergün’ün Yönetim Kurulu Başkanı, oğlunuz, kızınız, gelininiz ve damadınızın yönetim kurulu üyeleri olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) aracılığı ile kendi güdümünüzde yeni bir dini cemaat kurmaya çalışıyor musunuz?

BAĞIŞ TELİKİNİ:

Bakanlıklar ve belediyelerden ihale alan işadamlarına, TÜRGEV’e bağışta yapmaları telkininde bulunuyor musunuz?

MİT’E TALİMAT:

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) teşkilatına, 15 Ocak 2014’te verilen ‘Bütün dinî grupların izlenmesi talimatı’ sizin talimatınızın gereği midir?
'Casusluk'ta flaş gelişme‘Casusluk’ta flaş gelişme
NURCULARA BASKI: Risale-i Nur eserlerinin basımını devlet tekeline alarak Yeni Asya kolu başta olmak üzere Nurcu grupları baskı altına almaya çalışıyor musunuz?

İSMAİLAĞA İDDİASI:

İsmailağa cemaatinin önderi Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin, Çeçenistan’a yapacağı ziyaretin engellenmesi konusunda bir dâhiliniz var mı?

VEKİL KİM?:

Bazı Çeçenlerin organize edilerek Mahmut Efendi’nin evine gönderilip Hocaefendi’nin taciz edildiği, partinizin bir Milletvekilinin talimatınız ile muhterem Hocaefendi’nin evine giderek Çeçenistan’a gitmemesini söylediği, kendisi hakkında bir dosyanın varlığından bahsettiği doğru mu?

ANTALYA’DA MÜHÜRLENDİ:

Antalya’da yerel seçimlerde partinize oy vermeyen Süleyman Efendi cemaatini cezalandırmak amacıyla, söz konusu cemaatin Antalya Arapsuyu’nda inşaatı devam eden okul binasının 5 Haziran 2014’te Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce mühürletildiği doğru mudur?

ÖZEL EMİR:

Kamuoyunda Fethullah Gülen cemaati olarak bilinen Hizmet Hareketi’ne sempati duyan kişilerin tespit edilmesi için, Milli İstihbarat Teşkilatı’na özel bir emir verdiniz mi?

KAMUDAN AYIKLAMA:

Hizmet Hareketi’ne gönül veren kişilerin hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında bulundukları görevlerden alınması için talimat verdiniz mi?
İşte o soru önergesi:

 

halife.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı