Erdoğan'a Şok Örtülü Ödenek Sorusu !

Erdoğan'a Şok Örtülü Ödenek Sorusu !

Osman Yıldırım ile 8 erkek çocuğa tecavüz suçundan mahkûm Yüksel Dilsiz de örtülü ödenekten yararlanmış mıdır?”

FUHUŞTAN VE TECAVÜZDEN MAHKUM GİZLİ TANIKLARA ÖRTLÜ ÖDENEKTEN PARA ÖDEDİN Mİ?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başbakan Erdoğan’a gizli tanıklara örtülü ödenekten para verildiği iddialarını sordu.
Yazılı soru önergesinde; “Hükümetinizin yasalaştırdığı Tanık Koruma Kanunu ile gizli tanıklara geçimini sağlamak için maddi yardım yapıldığı; bunun da örtülü ödenekten karşılandığı iddiaları yazılı ve görsel basınımızın haberlerinde yer almaktadır.” diyen Türkkan, Adalet Bakanı’nın bir soru önergesine verdiği yanıtı örnek göstererek “Ergenekon davasında 60 gizli tanık bulunduğu, PKK’nın üst düzey yöneticisi Şemdin Sakık ve 7 kişinin yanı sıra ablasını öldürmek, öz yeğenini de fuhuş yaptırmak suçundan tutuklu Osman Yıldırım ile 8 erkek çocuğa tecavüz suçundan mahkûm Yüksel Dilsiz de örtülü ödenekten yararlanmış mıdır?” sorusunu Başbakan’a yöneltti.

GİZLİ TANIKLARA ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN PARA VERİLMESİ ETİK Mİ?
Önergesinde  aralarında PKK’lıların da olduğu gizli tanıklara örtülü ödenekten para verilmesi etik mi diyen MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2003 yılında toplam 103 milyon lira olan örtülü ödenek harcamasının, geçtiğimiz yılın ilk 8 ayında 587 milyona çıktığının iddia edildiğine dikkat çekti ve AKP Hükümeti iktidarında örtülü ödenek harcamalarının en yüksek seviyeye ulaştığı iddiaları hakkında da Başbakan Erdoğan’dan yanıt istedi.
              

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Lütfü TÜRKKAN
Kocaeli Milletvekili


Hükümetinizin yasalaştırdığı Tanık Koruma Kanunu ile gizli tanıklara geçimini sağlamak için maddi yardım yapıldığı; bunun da örtülü ödenekten karşılandığı iddiaları yazılı ve görsel basınımızın haberlerinde yer almaktadır.
Bu nedenle;

1- Aralarında PKK’lıların da olduğu gizli tanıklara örtülü ödenekten para verildiği doğru mudur?
Bu iddia doğru ise; Adalet Bakanı’nın bir soru önergesine verdiği yanıtta; Ergenekon davasında 60 gizli tanık bulunduğu, PKK’nın üst düzey yöneticisi Şemdin Sakık ve 7 kişinin yanı sıra ablasını öldürmek, öz yeğenini de fuhuş yaptırmak suçundan tutuklu Osman Yıldırım ile 8 erkek çocuğa tecavüz suçundan mahkûm Yüksel Dilsiz de örtülü ödenekten yararlanmış mıdır?

2- Aralarında PKK’lıların da olduğu gizli tanıklara örtülü ödenekten para verilmesi etik midir?

3- 2003 yılında toplam 103 milyon lira olan örtülü ödenek harcaması, geçtiğimiz yılın ilk 8 ayında 587 milyona çıktığı ve devri iktidarınızda örtülü ödenek harcamalarının en yüksek seviyeye ulaştığı iddiaları hakkında kamuoyunu bilgilendirici açıklamalarınız olacak mıdır?

 ETKİN PİŞMANLIK İSTENENLER
 
İşte pişmanlık yasasından yararlanması istenen o sanıklar ve babalık haklarından men edilmesi istenen bazı sanıklar:
 
Osman Yıldırım: Danıştay saldırısını azmettirmek ve Cumhuriyet gazetesini bombalatmak suçlarından tutuklandı. Danıştay saldırısı hakkındaki davada müebbet hapse mahkum oldu. Danıştay davası, Ergenekon’la birleşince yeniden yargılanma hakkı kazandı. 4 kez adli suçlardan cezaevine giren Yıldırım’ın;
 
1) 30 Aralık 2006 tarihinde kasten adam öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak suçundan 9 yıl hapis cezası
 
2) Ablasını öldürmek suçundan 20 yıl hapis cezası
 
3) Nüfus kâğıdında yaptığı sahtecilikten ötürü mahkûmiyet
 
4) 14 Temmuz 1998 tarihinde öz yeğenine fuhuş yaptırmak suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunuyor. Ergenekon davasında esas hakkındaki mütalaanın verildiği son duruşmada savcılar Osman Yıldırım hakkında silahlı örgüte üye olmaktan suçundan TCK 221/4 maddesindeki etkin pişmanlık hükmünden yararlandırılmasını istedi.
 
Yüksel Dilsiz: Ergenekon davasının tutuksuz sanığı, gizli tanığı. 2010 yılında 14 yaşında bir çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Onun da sicili Osman Yıldırım gibi kabarık. Ergenekon davasında savcı tarafından açıklanan mütalaada, Dilsiz’in Ergenekon terör örgütü üyesi olduğundan 7,5 ile 15 yıl arasında cezalandırılmasını ve etkin pişmanlık yasasından faydalandırılmasını istedi.
 
Ulaş Özel: Yasadışı TİKKO örgütünden 1999 yılında kaçarak teslim olan Ulaş Özel, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunuyor. Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 7,5 ile 15 yıl arasında cezalandırılması istenen Özel, savcının pişmanlık yasasından faydalandırılmasını istediği bir diğer sanık.