ERDOĞANA SERT SÖZLER: DAVALARINI SATMIŞ BİÇARELER

ERDOĞANA SERT SÖZLER: DAVALARINI SATMIŞ BİÇARELER

Servetleri sattıkları davanın bedeli...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, isim vermeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. SP’den ayrılan Erdoğan ve diğer partilileri davalarını satmakla suçlayan Kamalak, “Emin olun bu tür insanlar dünyada en acınacak insanlardır. O gelirler, o servetler kendilerinin alın teri değil sattıkları davanın bedelidir.” ifadesini kullandı.

Partisinin Sakarya’da Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki iftarına katılan Kamalak, burada konuşma yaptı. Kamalak, bazılarının kendilerine zaman zaman "Ya hala orada mısınız. Sizden ayrılanlar ne iyi ettiler; Başbakan oldular, bakan oldular, belediye meclis üyesi oldular, belediye başkanı oldular. Deniz sahibi oldular, servet sahibi oldular. Çoluk çocuklarına hatta torunlarına iş buldular. Şu oldu bu oldu, siz hala orada mısınız." dediklerini hatırlattı.

"O GELİRLER O SERVETLER ALIN TERİ DEĞİL SATTIKLARI DAVANIN BEDELİDİR"

Dünyada en acınacak insanın ülküsünü, idealini kaybetmiş, davalarını satmış biçareler olduğunu vurgulayan Kamalak, 'Siz hala orada mısınız' şeklinde kendilerini eleştirenlere şu cevabı verdiklerini kaydetti: "Ben diyorum ki; Elhamdülillah buradayım. Bana acıyarak bakana diyorum ki; dünyada en acınacak insan kimdir biliyor musunuz? Kimdir diye soruyor: Değerli kardeşlerim ilan ediyorum, dünyada en acınacak insan ülküsünü yitirmiş, idealini kaybetmiş, davasını satmış olan biçarelerdir. Emin o bu biçareler belki Karuni anlayışa göre, yüksek yüksek mevkilere, makamlara gelmiş olabilir. Yine Karuni anlayışa göre belki Karunlara da taş çıkaracak nispette gelir sahibi, servet sahibi olabilirler. Ama emin olun bu tür insanlar dünyada en acınacak insanlardır. O gelirler, o servetler kendilerinin alın teri değil, sattıkları davanın bedelidir. Peki en acınacak insan bu ise en saygıya değer olan kim? En saygıya değer olan insan ise 'sıratı müstakim' üzere yürüyenlerdir. Gerektiğinde, 'yeter ki sancağım düşmesin gerekirse başım düşsün' diyen yiğitlerdir. Hakkı hakim kılmak için asla tereddüt etmeden eğilip bükülmeden kendi istikametinde yürüyen yiğitlerdir. "

Kamalak, iftar sonrası çıkışta gazetecilerin "SP eski genel başkanlarından Recai Kutan’ın, AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ın vizyon belgesini açıkladığı toplantıya katılmasıyla SP, Erdoğan’a destek mi veriyor" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: "Partimiz o noktada Cumartesi günü toplanacak, kararını öyle verecek. Değerli büyüğümüz nezaketen orada bulunmuştur."

Kaynak:Haber Kaynağı