ERDOĞAN'A RESMEN EDEPSİZ DEDİ

ERDOĞAN'A RESMEN EDEPSİZ DEDİ

Demirtaş: Kral da, Padişah ta olsan bu ülkenin kadınlarına edepsizce hakaret edemezsin

 

Arif ARSLAN/ BATMAN HDP

Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Iğdır'da kendisine sırtlarını dönerek protesto eden kadınları eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, "Kral da olsa, padişah da olsan, sen kendini bütün ülkenin sahibi de hissetsen, bu ülkenin kadınlarına öyle edepsizce hakaret edemezsin" dedi. 

ONBİNLERCE BATMANLI MEYDANDAYDI

HDP Eş Genel Başkanı Selanattin Demirtaş, partisinin Batman'da düzenlediği mitinge katıldı. Meydanı dolduran kalabalığın yanı sıra çevredeki inşaatları da dolduranlara hitap eden Demirtaş, Batman, Batman olalı böylesi muhteşem bir toblo ile ilk kez karşılaştığını ifade ederek, "Böylesine bir tablo önünde ne konuşsak ne söylesek az kalır. Laflar, sözler bugün kıyafetsiz kalır. Bugün ben susayım Batman konuşsun. Batman her zaman aceleciydi bugün sandığı koymuş ve bugün Batman tek yürek olmuş. Önümüzde sadece birkaç gün kaldı. Türkiye'nin dört bir yanında bayram havası olacak, halay horon el ele verecek" dedi. 

KISKANANLAR ÇATLASIN

Seçim kampanyası boyunca sağduyulu çalışmayla, görkemli bir zafere hazırlık yapan arkadaşlarını kutlayan Demirtaş, var olan tablo karşısında, "Zannediyorum bugün birileri sizi kıskanacak. Kıskananlar çatlasın. Burada bu meydanda işçi kardeşlerimi yuhalatanlar kıskansın. Biz büyük bir sorumluluk duygusuyla bütün ezilen halkların gerçek umudu olarak 7 Haziran seçimlerine coşkulu bir şekilde hazırlandık. İzmir'de de Aydın ve Muğla'da da Edirne ve Antalya'da her yer de aynı coşkuyu gördük. Ezilen halklar olarak sizler el ele verdiniz. Halkları yuhalatanlara karşı el ele verdiniz ya. Biz bu ülkenin artık yöneticisi olmak istiyoruz dediniz ya. Bu coşkulu yürüyüşün kimleri korkuttuğunu görüyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

BU ÜLKENİN KADINLARANA EDEPSİZCE HAKARET EDEMEZSİN 

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nu, 'Edi ile Büdü'ye benzetip konuşmasına şöyle devam etti: "Edi ile Büdü meydan meydan dolaşıp yalan ve iftiralarla HDP'yi baraj altında bırakmaya çalışıyorlar. Her yerde 2 aydır seçim kampanyası yürütülüyor. Hiçbir yer de HDP'ye iftira etmeden miting yapamadılar. Bu Edi ile Büdü 7 Haziran'da halktan öyle bir cevap alacaklar ki bir daha da meydanlarda halkın huzuruna çıkacak yüzleri olmayacak. Hele hele kendine 77 milyonun Cumhurbaşkanı diyen ve Iğdır'da kendisinin çirkin politikasına sırtını dönen kadınlara bir Cumhurbaşkanı olarak edep dışı hakaretini aynen iade ediyoruz. Kral da olsa Padişah da olsan sen kendini bütün ülkenin sahibi de hissetsen bu ülkenin kadınlarına öyle edepsizce hakaret edemezsin." 

CUMHURBAŞKANI, TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZSAN İSTİFA ETME SÖZÜ VERİYOR MUSUN? 

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yeniden çağrıda bulunan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu seçimde kazanacağız diyorsan. Bak Davutoğlu ne dedi 'istifa ederim' dedi. Cumhurbaşkanına sormak istiyorum. AKP tek başına iktidar olamazsa sende istifa etme sözü veriyor musun? Cesaretin var mı? Bu seçimin yenilgisini sadece Ahmet Hoca'nın sırtına atamazsın. Seni de AKP'nin genel başkanını, valisini, kaymakamını da şakşakçı medyanızı da yeneceğiz. Sarayın bahçesinde otlayan davarları var ya onları da yenmiş olacağız. Kendinize güveniyorsanız gelin canlı yayına iki saat halkın huzurunda konuşalım. Yalanlarınızı yüzüme karşı bir kez daha tekrarlayın bakalım. Meydanlar da söylemek kolay. Mesala Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz'ı Nihat Kazanhan'ın, Roboski'de katlettirdiği 34 kişiyi, Gezi'de katlettiğin 9 gencimizi gözümün içine bakarak tekrar 'emri ben verdim' de bakalım. Eğer yalancı değilsen, eğer yalana sığınmıyorsan bir kez de gel meydanlarda söylemek, atıp tutmak yerine canlı yayında tartışalım. Halkımız içinde inançları farklı olanlar var, herkes aynı inançta olmayabilir. Ben Elhamdülillah bir Müslüman'ım benim Kabem bir tanedir, oda Mekke'dedir dedim. Benim Kabem ,Taksim değil ama ben biliyorum ki siz yönünüzü paraya çevirerek, hayatınızı yozlaştırmışsınız. Sizin Kabe'niz para olmuş. Sizin Kabe'niz dolar desteleri olmuş. Sizi destekleyen zor günlerde yanınızda olan halka sırt çevirdiniz. Onlar hepsi burada. Onlar alınteriyle çalışıp helal lokma yiyorlar. Siz asla ne insanlığı ne İslam'ı temsil edemezsiniz. Gün artık yalancıdan hesap sorma günüdür. Elbette ki bütün zulümlerin hesaba çekileceği gün olacaktır. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada. 7 Haziran da o günlerden biridir. 7 Haziran 'Ben en büyüğüm' diyenlere ders verme günüdür. Bu ülkede halkın üzerinden halk yok sayacak beşeri bir güç yoktur, olamaz. Bunlar güç zehirlenmesi yaşadılar. Ele geçirdikleri devlet kudreti başlarını döndürdü. Her zehirlenmenin de bir ilacı vardır. İşte HDP güç zehirlenmesinin ilacıdır." 

Demirtaş, önce iç barışı sağlamak zorunda olduklarını belirterek, "Birbirimize karşı siyasi ve ahlak çerçevesinde yaklaşmak zorundayız. Halk kime destek verirse o yürüyecek. Ama hiçbir siyasi görüş bizim düşmanımız olmayacak. Kimse de bize düşmanlık yapmaya kalkmasın. Birbirimize karşı düşmanca söylemden en fazla halk zarar çekti. Gelin geleceğimizi onurlu bir şekilde birlikte kuralım. 7 Haziran'da HDP'nin rengarenk çiçek bahçesinde buluşalım. Türkiye'ye barışı getirelim. Oradan elde edeceğimiz güçle bütün Ortadoğu'da barışın öncülüğünü yapalım. Mecliste HDP güçlü ise artık kimsenin korkmasına, kaygılanmasına gerek yok. Biz iktidara geldiğimiz gün bu ülkenin barışı teminat altındadır" dedi. 

KORKTUĞU İÇİN BİZE OY VEREN VARSA VERMESİN 

Demirtaş hırsızlık ve yolsuzluklarının hesabı sorulacağını, korkuları yoksa niye bu kadar paniklediklerini sorarak, konuşmasına şöyle devam etti: "Yaramız yoksa niye korkalım. İlelebet iktidar sende olacak değil ki. Saray senin tapulu malın değil ki. Elbette kapıları açılacak bu halk saraya girecek. Gün gelecek sen oradan çıkacaksın halkın gerçek temsilcisi oraya girecek. Şu kadar gururun varsa 7 Haziran'da sende AKP kazanmazsa diye istifa edersin. Cumhurbaşkanlığı makamına kibri olmayan biri elbette oturacaktır. O kapılar mutlaka halka açılacaktır. Bırak sarayı sendikalar kullansın, gençlik merkezi kadın merkezi olsun siz kullanın. Biz sokaklarda olmak zorundayız. Bu halk bu kadar perişanken saraylarda oturmaya gönlümüz el vermez. Bizim yerimiz halkımızın arasındadır. Bugün büyük şair Ahmed Arif'in ölüm yıldönümü aynı zamanda. Bir kez daha kendisine rahmet diliyorum. Bir şiirini hatırlatmak istiyorum. Sanki bugün için yazmış. Bunu paylaşmak istiyorum: 'Öyle yıkma kendini, Öyle mahzun, öyle garip... Nerede olursan ol, Ìçerde, dışarıda, derste, sırada, Yürü üstüne üstüne, Tükür yüzüne celladın, Fırsatçının, fesatçının, hainin. Dayan kitap ile dayan iş ile, tırnak ile, diş ile, umut ile, sevda ile, düş ile dayan rüsva etme beni. Daha da büyüyeceğiz ama asla kibirlenmeyeceğiz. Halk emekçiliğinden vazgeçmeyeceğiz. Batman 4 milletvekilini de meclise götürecek. Birileri utanmadan diyor ya 'HDP silah zoruyla oy topluyor.' Şu meydana bir bakın. Bu nasıl bir utanmazlıktır. Korktuğu için bize oy verecek olan varsa vermesin. Biz helal oy istiyoruz. Herkes sandığa gittiği zaman elini vicdanına koysun öyle oy versin. Bu halk Allah'tan başka kimseden korkmaz. Bu meydanlarla dolmaz. Bu meydanlar korkan insanlarla bir araya gelmez. Bu halk özgürlüğe sevdalı olduğunuz için sizler ezilenin yanında olduğunuz için bu meydandasınız. Korktuğunuz için değil." 

HDP BARAJI AŞTI DİYENLERE GÜVENMEYİN, SP VE HÜDA-PAR'DA MECLİSTE OLMALI  

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP barajı aştı diyenlere güvenmeyin" diyerek, "Bir oy çok şeyi değiştirir. Elinizdeki o küçük 'evet' mührü barajı yıkacaktır. HDP'nin ağacının altına basın ki bunlardan kurtulalım. HDP'yi meclise taşıyalım ki oradan demokratikleşmeyi başlatalım. Kenan Evren gitti yasasını da arkasından gönderelim. Sakın olaki önümüzdeki günlerde de provokasyonlara karşı dikkatsiz davranmayın. Sizler asıl amaca kilitlenmiş bir halk olduğunuzu unutmayın. Biz barajları tarümar edince sadece biz kazanmış olmayacağız. Bugün baraj sorunu yaşayan bütün partilerin meclise girmesinin yolunu biz açacağız. Bizler meclisi bir kardeşlik bahçesine çevireceğiz, hazırlık yapacağız önümüzdeki dönem ne kadar farklılık varsa gelsin diyeceğiz. Sadece bizim sorunumuz değil baraj. Saadet Partisi, HÜDA-PAR hepsi meclise gelmeli. Biz halkın bütün kesimlerinin iradesine saygı duyacağız. Bize düşen şey eşitliğe ve adalete güvenerek bütün halkın önünü açmak. Batman'da ensemize alçak namlular dayandığında bile bunlardan vazgeçmedik. Bugünler de mi vazgeçeceğiz" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı