Erdoğan'a Öyle Bir Dava Açtı ki...

Erdoğan'a Öyle Bir Dava Açtı ki...

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini tencere tava çalarak protesto edenlere karşı komşularını kışkırtarak, “Dava açın” çağrısının ilk hedefi kendisi oldu. İstanbullu bir vatandaş, Erdoğan hakkında “gürültü” nedeniyle suç duyurusunda bulundu....


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini tencere tava çalarak protesto edenlere karşı komşularını kışkırtarak, “Dava açın” çağrısının ilk hedefi kendisi oldu. İstanbullu bir vatandaş, Erdoğan hakkında “gürültü” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.


BirGün’den Zeynep Kuray’ın haberine göre; Erdoğan hakkındaki çarpıcı suç duyurusu, Ataşehir Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Başkanı Metin Arslan’dan geldi. İstanbul Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcılığı’na vuran Arsan, Erdoğan hakkında dava açılmasını istedi.


Arslan sadece Erdoğan’dan değil, Başbakan yardımcıları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’dan da şikayetçi oldu.


Arslan’ın Erdoğan ve söz konusu yöneticiler hakkında tencere ya da tava çaldıkları için değil, Ramazan davulu nedeniyle dava açılmasını istedi.


“BAŞBAKANIN TAVSİYESİNE UYDUM”


Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde oturan Metin Arslan, sabahın köründe çalan davullardan hep rahatsız olduğunu ancak bugüne kadar diğer inançlara saygı duyduğu ve sorun çıkmaması için hiçbir girişimde bulunmadığını belirtti. Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerine destek vermek, kendisini protesto ederek istifaya davet etmek için tencere tava çalanların ihbar edilmesi çağrısını duyunca fikrini değiştirdiğini dile getiren Arslan, şunları söyledi:


“Başbakanın tavsiyesine uyarak hemen İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gidip beni bizzat Başbakan Erdoğan’ın yönlendirdiğini, 1 aydır sabaha karşı çalan Ramazan davulundan şikayetçi olduğumu söyleyince adamlar şaşkına döndü. Beni hemen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı özel soruşturma bürosuna gönderdiler. Orada Başbakan Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Yardımcıları, İstanbul Valisi, belediye başkanı ve Ümraniye belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulundum.”


“BİR AYDIR UYUYAMIYORUM”


Alevi olduğunu ve oruç tutmadığını hatırlatan Arslan, “Ramazan boyunca her gün sabaha karşı davul sesiyle uyanıyorum. Saat 6.00’da kalkıp işe giden birisi olarak ben bu durumdan şikayetçiyim. Bütün inançlara saygılıyım ancak teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde sanki herkes oruç tutmak zorundaymış gibi hala mahallelerde davul çalma yöntemine başvurulması gerçekten rahatsız edici bir durum. Ben 1 aydır uyuyamıyorum. Bu yöntem gerçekten bir dayatma ve baskı aracına dönüşmüştür” dedi.


Herkesi bu konuda hakkını aramaya çağıran Arslan, “Biz 12 İmam orucunu tuttuğumuzda kimseyi rahatsız etmiyoruz. Bizi de kimsenin rahatsız etmeye hakkı yok” diye konuştu.