ERDOĞAN'A " ÖPÜŞME" ELEŞTİRİSİ

ERDOĞAN'A " ÖPÜŞME" ELEŞTİRİSİ

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin Manisa il kongresindeki konuşmasında AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a yüklendi. Ağbaba, Cumhurbaşını Erdoğan'ı, "Dünyada bizimki gibisi yok. Hangi dizide kimin kiminle...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin Manisa il kongresindeki konuşmasında AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a yüklendi. Ağbaba, Cumhurbaşını Erdoğan'ı, "Dünyada bizimki gibisi yok. Hangi dizide kimin kiminle kaç dakika öpüşeceğine bile o karar veriyor" diyerek eleştirdi.

ODTÜ KONUSU

CHP Manisa İl Başkanlığı'nın 35'inci olağan kongresi, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Kongereyi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da izledi. Kongrede mevcut il başkanı Mustafa Ada aday olmazken, Nurittin Dingaz ve Halil Tokul başkanlık için yarıştı.

Kongrede seçime gidilmeden önce konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Haliç Kongre Merkezi'nde 'Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan' programında yaptığı, "ODTÜ'de namaz kılan gençlere saldırıyorlar. Böyle bir şey olamaz. Gereği neyse YÖK tarafından yapılmalı. Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler de takipçisi olacağız" sözlerine değindi. ODTÜ'nün, dünyadaki 500 saygın üniversite içerisinde yer alan tek Türk üniversitesi olduğuna dikkati çeken Ağbaba, "Çeşitli bahanelerle ODTÜ'ye saldırılar düzenleniyor.

TALİMAT VERİYOR YAPILIYOR

Cumhurbaşkanı talimatını verdi, 'YÖK gereğini yapmalıdır' dedi. Biliyorsunuz Türkiye'de yargı Cumhurbaşkanı talimatıyla çalışıyor. Bundan iki ay önce ne demişti, Nokta Dergisi'nin manşetinden sonra 'Bunun hesabını vereceksiniz.' Ardından Cumhuriyet Gazetesi'yle ilgili bir haber çıktı MİT TIR'larıyla ilgili, 'Bunun bedelini ödeyeceksiniz' demişti. Hem Can Dündar ve Erdem Gül hem de Nokta Dergisi'nin çalışanları cezaevine tıkıldı. Şimdi ODTÜ'ye bir mesaj veriliyor. 'YÖK gereğini yap' diyor. Önümüzdeki günlerde herhalde YÖK gereğini yapacak.

1-2 KİŞİNİN YAPTIĞI ODTÜ'YE MAL EDİLİYOR

Biz, her alanda özgürlüğü savunuyoruz. Yapılıp yapılmadığı belli olmayan, yapılmışsa da 1-2 kişinin yapmış olduğu bir saldırı ODTÜ'ye mal edilmeye çalışılıyor. ODTÜ, inanç üzerinden bir saldırıyla karşı karşıya bırakılıyor. ODTÜ, 1971'deki darbede askerlere teslim olmadı. ODTÜ, 12 Eylül faşist generallerine teslim olmadı. ODTÜ, bugünün diktatörüne de teslim olmayacak. O saldırıyı kim yapmışsa aydınlatılsın. ODTÜ'de 15 mescit, 2 tane cami var. Herkes tabii ki istediği şekilde ibadetini yapmalı. Herkes istediği gibi yaşamalı. Eğer varsa öyle bir saldırı o iki fail yakalanmalı ve cezalandırılmalı" dedi.

'İSRAİL BİZİM DOSTUMUZ DEĞİLDİR'

İsrail ile son günlerde yaşanan sıcak ilişkilere de değinen Ağbaba, İsrail'in Türkiye'nin dostu olmadığını söyledi. Ağbaba şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz günlerde AKP'nin bir temsilcisi 'İsrail ulusu bizim dostumuzdur' dedi. 'İsrail devleti bizim dostumuzdur' bir tane Cumhuriyet Halk Partili diyen olsa, Demirci ilçesinin bir üyesi 'İsrail devleti bizim dostumuzdur' dese her muhtarlar toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi'ni Cumhurbaşkanı suçlar. 'CHP zihniyeti İsrail devletiyle dost' der. İsrail devleti bizim dostumuz değildir. İsrail devleti bu bölgede yaşayan mazlum halkların da dostu değildir. İsrail devleti şimdiye kadar orada var olma mücadelesi yürüten Filistin halkının düşmanıdır. Orada Gazze'de katledilen insanların düşmanıdır. Tabii ki İsrail'de yaşayan insanlar bizim düşmanımız değildir. Ancak bölgede terör estiren, insanları katleden, çocuk kadın demeden insanları katleden İsrail devleti Recep Tayyip Erdoğan'ın dostu olabilir, bizim dostumuz olamaz."

'DÜNYADA BİZİMKİ GİBİSİ YOK'

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şu sözlerel yüklendi:

"Her şeyi yöneten her şeye hakim olan zihniyet her şeye karar veriyor. Dünyada bizimki gibisi yok. O dünyanın en büyük medya yöneticisi, dünyanın en büyük genel yayın yönetmeni, 10 tane gazeteye aynı anda manşet atabiliyor. O dünyanın en büyük mimarı. Nerede köprü yapılacağına, nerede AVM yapılacağına karar veren o. O, dünyanın en büyük emlakçısı. Hangi arazinin ne kadar ettiğini, hangi arazinin ileride para kazandıracağını bilen o. O, dünyanın en büyük kadın doğum uzmanı, jinekoloğu. Ne demek? Kimin kaç çocuk yapacağına, nasıl yapacağına, yaptıktan sonra nasıl besleyeceğine karar veren o. Onun birçok özelliği var. Aslında O bir sinema yönetmeni. Hangi dizide kimin kiminle kaç dakika öpüşeceğine o karar veriyor. Hatırlayın meşhur Muhteşem Yüzyıl'ı, padişahla karısının ne kadar öpüşeceğine saray karar veriyor."

Ağbaba'nın konuşmasının ardından kongrede çeşitli konuşmalar yapıldı. Ardından CHP il başkanını seçmek için delegeler sandık başına gitti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı