Erdoğan'a Katılmıyoruz!

Erdoğan'a Katılmıyoruz!

Erdoğan'ın söylediklerine katılmıyorum.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsrail bir terör devletidir, yaptığı da budur” açıklaması Hollanda Meclisi’nde gündeme geldi. Konu hakkında mecliste bir konuşma yapan Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, “

Erdoğan'ın söylediklerine katılmıyorum.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsrail bir terör devletidir, yaptığı da budur” açıklaması Hollanda Meclisi’nde gündeme geldi.

 Konu hakkında mecliste bir konuşma yapan Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, “Başbakan Erdoğan’ın İsrail konusunda yaptığı açıklamalarına kesinlikle katılmıyorum. İsrail terörist bir devlet değildir” şeklinde cevap verdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyareti ve sonrasında yaptığı açıklamalar Hollanda Meclisi’nde gündeme geldi. Başbakan Erdoğan’ın İsrail’i terörist devlet olarak suçlamasının kabullenilemez olduğunu meclis konuşmasında dile getiren Hollanda Dışişleri Bakanı Timmermans, “Başbakan Erdoğan’ın İsrail konusunda yaptığı açıklamalara kesinlikle katılmıyorum. Bu açıklamalar beni de üzmüştür. Evet Gazze’den gelen görüntüler çok üzücü ve kötü. Sayın Erdoğan, geri planda durarak barış planları çalışmaları için uğraş veren Mısır Başbakanı Hişam Kandil’i kendisine örnek alabilirdi” şeklinde yanıtladı.
 
PARİOT FÜZELERİ İÇİN HENÜZ RESMİ BİR TALEP YOK
 
Hollanda’nın Türkiye’ye Patriot füzesi gönderip göndermeyeceği konusunda kendisine muhalefetten yönetilen bir soruyu da cevaplayan Timmermans, “Bu konuda Türkiye’nin hala bize resmi bir talebi olmamıştır. Belki bugün veya ilerleyen günlerde bize resmi bir talep gelir. Şayet bir talep gelirse onu da değerlendiririz. Fakat Suriye’den gelebilecek muhtemel saldırılara karşı Türkiye’nin savunulmasına katkı yapmamız gerektiği düşüncesindeyim. Çünkü Türkiye, NATO ittifakı içinde yer alan bir ülkedir” dedi.