ERDOĞAN'A KARA HABER; REZA BEY İTİRAF EDECEK

ERDOĞAN'A KARA HABER; REZA BEY İTİRAF EDECEK

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunda tutuklanarak ceza evine konulan ancak ardından aklanan Reza Zarrab ABD hükumeti ile işbirliği yapmayı kabul etti.

ABD'de tutuklanan 17-25 aralık sürecinin odağındaki isim iş adamı Reza Zarrab'ın davasıyla ilgili gelişme var. Savcı Bharara Zarrab'ın kefalet hakkından vazgeçtiğini, New York'a nakledileceğini açıkladı.

ANLAŞTI KONUŞACAK YORUMLARI

Türkiye’deki 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kilit ismi olan ABD’nin Miami kentinde İran’a yaptırımlarını ihlal ettiği suçlamalarıyla tutuklanan Rıza Sarraf’ın kefalet istemekten vazgeçtiği açıklandı. Sarraf’ın bu kararı ABD ile anlaştığı yorumlarına neden oldu. Sarraf için tutuklama kararı çıkartan Savcı Preet Bharara dün sosyal medyada “Rıza Sarraf (dosyasının) New York’a gitmesi için Florida mahkemesinde kefalet istemeyi reddetti” mesajını paylaştı

NEW YORK'TA KEFALET İSTEYEBİLİR YA DA

020420161226542854013_3.jpg

Savcı mahkeme tutanağının bir kopyasını da bu mesaja ekledi. Bharara’nın basın sözcüsü Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada “Sarraf’ın New York’a taşınacağını, bunun Amerikan kolluk kuvvetlerinin takvimine göre yapılacağını” söyledi. Aynı yetkililer Sarraf’ın New York’ta kefalet isteyebileceğini ya da anlaşma yoluna gidebileceğini ancak bu sürecin nasıl devam edeceğinin henüz bilinmediğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı