ERDOĞAN'A KAPAK YANIT! BAKIN KENDİ TORUNU NERELİ

ERDOĞAN'A KAPAK YANIT! BAKIN KENDİ TORUNU NERELİ

Erdoğan'ın İhsanoğlu'nun Mısır doğumlu oluşunu diline dolamasına sert cevap geldi.

Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mısır doğumlu olmasını seçim malzemesi yapıp, ”Kılıçdaroğlu kendisi için bu toprakların çocuğu diyor. Mısır’da doğmuş, Türkiye’ye 30 yaşında gelmiş. Nasıl bu toprakların çocuğu oluyor.” sözleri ile eleştirmişti. CHP milletvekili Levent Gök, Erdoğan'ın bu sözlerine, torunu Ömer Tayyip Erdoğan'ın ABD doğumlu olduğunu hatırlatarak cevap verdi.

Rota Haber'in aktardığına göre Başbakan Erdoğan’ın 2007 yılında ABD’de dünyaya gelen torunu Ömer Tayyip Erdoğan’ın ABD yasalarına göre ABD vatandaşı olduğunu hatırlatan Gök “Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mısır’da doğmasını malzeme yapan Erdoğan, kendi torunu Ömer Tayyip Erdoğan’ın ABD’de doğmasına ne diyecek. Erdoğan torunu için acaba aynı sözleri söyleyebilir mi?” diye konuştu.
 
“Bir insan nerede doğarsa doğsun önemli olan kendi ülkesine nasıl baktığı önemlidir.” diyen Gök; “Erdoğan lafının, sözünün nereye gideceğini hesap etmeden konuşan birisi. Yurttaşlarımızı doğdukları ve yaşadıkları yere göre tasnif etmek tam anlamı ile bir bölücülüktür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve onun nüfus cüzdanını taşıyan herkes ülkede her türlü şeyden faydalanma hakkı vardır. Buna Ekmeleddin İhsanoğlu’da Başbakan Erdoğan’ın torunu da dahildir. Başbakan böyle sözler söyleyerek ayrımcılık yapmamalıdır” diye konuştu. 
 
ÖMER TAYYİP ERDOĞAN ABD'YE BAŞKAN BİLE OLABİLİR
 
Necmettin Bilal ile Reyyan Erdoğan'ın oğlu Ömer Tayyip için medyada "ABD'ye bile başkan olabilir" yorumları yapılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı