Erdoğan'a İstifa Balyozu

Erdoğan'a İstifa Balyozu

BALYOZ İSTİFALAR

Hukuk skandallarına sahne olan Balyoz Davası’nda yargılanan komutanların, 12 Eylül Referandumu ile AKP Hükümeti’nin kontrolü altına giren Yargıtay tarafından da sahte olduğu belgelenen dijital kanıtlarla mahkum edilmesi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda sarsıntıya neden oldu. Komutanlıktan çok sayıda amiralin istifa ettiği ileri sürüldü.
 
İstifalar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, son derece çelişkili ve akıl dışı saptamalarla verdiği kararın ardından geldi. Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek, söz konusu dairenin, mahkemenin verdiği vicdanları kanatan mahkumiyet kararlarını Yargıtay’ın onaması üzerine istifa etti. 
 
Odatv’nin edindiği bilgilere dayanarak verdiği habere göre; istifasını 9 Ekim Cuma günü sunan Koramiral Atilla Kezek “Bizim yerimiz onların yanıydı” diyerek Balyoz davasında hüküm giyen arkadaşlarının mahkumiyet kararını onaylamasına tepki gösterdi.
 
Atilla Kezek dışında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Teknik Başkanı Tuğamiral Sami Örgüç’ün de istifa ettiği iddia edilirken, DKK’dan üst düzey 5-6 komutanın daha istifa ettiğini ileri sürüldü.

"BÖYLE BİR İSTİFA DOĞRUSU BEKLEMEZDİM" 
 
Erdoğan, Yargıtay'ın Balyoz davası ile ilgili verdiği karar sonrası Deniz kuvvetlerinde yaşanan istifalarla ilgili soruya ise, "Böyle bir istifa doğrusu beklemezdim. Bu konuda samimi, dürüst, vatanını milletini seven bir generalin veya amiralin böyle bir süreç içinde istifasının gerekçesini bilmiyorum. Nasıl böyle bir şey yaparlar anlamak da mümkün değil. Yargıda bir süreç vardır. Gerekçesini bilmeden de açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. " şeklinde yanıt verdi.