ERDOĞAN'A HAKARET EDEN ÜNİVERSİTELİ TAHLİYE EDİLDİ

ERDOĞAN'A HAKARET EDEN ÜNİVERSİTELİ TAHLİYE EDİLDİ

Avşar, 12 Mart akşamı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü Yılı törenleri için Çanakkale'ye gitme hazırlığı yaparken, cezasını Yargıtay onadığı için polisler tarafından gözaltına alınmış, daha sonra cezaevine konulmuştu

Kayseri'de Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılıp, cezaevine konulan üniversite öğrencisi Aykutalp Avşar, İnfaz Savcılığına yapılan itirazdan sonra 16 günlük tutukluluğun ardından salıverildi.

3 BİN TL KARŞILIĞI SERBEST BIRAKILDI

Bugün 16. Asliye Ceza Mahkemesinde ikinci kez yine dönemin Başbakanı Erdoğan'a bir başka hakaret davasından yargılanan ve duruşması 26 Mayıs'a ertelenen Aykutalp Avşar, Vatan partisi Hukuk Bürosu avukatlarından Fırat Kayaönü'nün İnfaz Savcılığına yaptığı itiraz ve yatırılan 3 bin TL teminatın ardından Kayseri Kapalı Cezaevinden tahliye edildi. Avukat Kayaönü " Aykutalp'ın Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 4 'üncü sınıf öğrencisi olması, öğreniminden uzak kalmasını gerekçe göstererek, infaza ara verilmesini yani infazın ertelenmesini talep ettik. Savcılıkta 3 bin TL teminat karşılığında talebimizi kabul ederek, tahliye edilmesine karar verdi " dedi. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Orhan Bağçalık imzalı kararda, Kayseri 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 4.11.2014 gün ve 2014-675 sayılı kararıyla 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Aykutalp Avşar'ın 27 Mart 2015 tarihinden, 31 Temmuz 2015 tarihine kadar 4 ay 6 gün süreyle cezasının ertelendiği belirtildi.

DAVUL ZURNA İLE KARŞILANDI

Savcılıktan, Kayseri Kapalı Cezaevine gönderilen 2015-101 nolu " İnfaza ara verme kararı" 'yazısında "Hükümlünün başvurusu üzerine yapılan inceleme ve soruşturma sonucu, Aykutalp Avşar'ın halen üniversite son sınıf öğrencisi olduğu, bundan dolayı yukarıda verilen tarihler arasında infazına ara verilmesine, hükümlünün tahliye edilmesi için cezaevi müdürlüğüne yazı gönderilmesine karar verildi."denildi. Aykutalp'i cezaevi önünde Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Oktay Yıldırım, avukatı Fırat Kayaönü, Vatan Partisi ve Öncü Gençlik üyeleri ile arkadaşları davul zurnayla halay çekerek, karşıladı

AYKUTALP, HAKARETTEN 12 MART'TA CEZAEVİNE KONULMUŞTU

2013 yılındaki Gezi eylemleri sonrası Kayseri Cumhuriyet meydanındaki protesto eylemleri sırasında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren slogan attığı iddiasıyla Aykutalp Avşar hakkında soruşturma başlatılmıştı. Avşar, Kayseri 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 'devlet büyüklerine hakaret'ten 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Avşar, 12 Mart akşamı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü Yılı törenleri için Çanakkale'ye gitme hazırlığı yaparken, cezasını Yargıtay onadığı için polisler tarafından gözaltına alınmış, daha sonra cezaevine konulmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı