Erdoğan'a En Çok Seveninden Şok Tepki

Erdoğan'a En Çok Seveninden Şok Tepki

Hasan Celal Güzel’den İmralı görüşmelerine sert eleştiri

Hasan Celal Güzel’den İmralı görüşmelerine sert eleştiri
 
 
İmralı görüşmelerine en sert cevap AKP’ye yakınlığı ile tanınan, eşi de AKP milletvekili olan Hasan Celal Güzel’den geldi. Eski Bakan Güzel ‘’Devlet, megolaman, psikopat, cani bir terörist ile pazarlığa oturtuldu’’ dedi.
 
İmralı süreci ve Abdulah Öcalan ile yapılan görüşmelere en sert tepki umulmadık bir isimden geldi. AK Partiye yakınlığı ile bilinen, eşi de AKP milletvekili olan eski bakan Hasan Celal Güzel, Başbakan Erdoğan’ın, yakın çevresi tarafından yanlış yöneldirildiğini savundu.

BAŞBAKANIMIZI SEVİYORUM AMA

 
‘’Ben Başbakanımızı seviyorum ama, vatanımızı ve milletimi herşeyden çok seviyorum. Değerli Başbakanımızın da benden farklı olmadığını biliyorum’’ diyen Güzel ‘Ne yazık ki bazen en dirayetli devlet adamını bile, yakın çevresi yanlış yönlendirebiliyor. Teröristbaşı ve PKK-BDP ile görüşme süreci doğru olmamıştır. Savaş, barış, ateşkes gibi kavramlar, ancak egemen devletler arasında söz konusu olur’’ dedi.
 
 
‘’TERÖRİST İLE PAZARLIK YAPILMAZ’’
 
 
Sabah Gazetesindeki köşesinde konuya değinen Başbakanlık eski Müsteşarı, Milli Eğitim ve Devlet eski Bakanı Güzel, ‘’50 bin kişinin ölümünden sorumlu eli kanlı terörist, sanki Kürt halkının temsilcisi gibi kabul edilerek muhatap alınmıştır’’ diyerek şunları yazdı:
‘’ Koca Türkiye Cumhuriyeti, MİT Müsteşarını İmralı’ya göndermiş ve devlet, bir terörist ile pazarlığa oturtulmuştur. Tek cümleyi bile insicamlı biçimde ifadeden aciz bir şaki, bağımsızlık savaşçısı ve mütefekkir Mandela’nın yerine konmuş, ondan medet umulmuştur.

ZAMAN AYARLAMASI YANLIŞ
 
Görüşmenin zaman ayarlaması yanlıştır. 2 ay daha beklenmiş olsaydı, terör örgütü kendiliğinden çözülecek ve silah bırakmak zorunda kalacaktı. Megolaman psikopat cani saçmalıyor. Bütün bu saçmalıkları da BDP eliyle sızdırılarak kendince kuyruğu dik tutmaya çalışıyor. İnsan hiç bu megolaman caniyi karşısına alıp görüşme yapar mı ? ‘’ Güzel yazısını, ‘’Bir yandan terörle mücadeleyi sürdürürken, diğer yandan da halkın gerçek temsilcileriyle görüşmeye devam ederek, işi daha fazla uzatmadan, miletin ve devletin menfaatleri istikametinde kararlar almanın zamanıdr’’ diyerek tamamladı.