Erdoğan'a Çok Ağır Sözler

Erdoğan'a Çok Ağır Sözler

ERDOĞAN'A ÇOK AĞIR SÖZLER
 
Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen Cumhuriyet kutlamalarına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ı eleştirdi. 

KADINLARI DİKİZLİYOR
 
 Ankara Tandoğan Meydanı'ndaki Cumhuriyet Bayramı kutlamasında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir diktatör var. Kadınların kaç doğum yapacağına o karar veriyor. Ne zaman, nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor. Hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor. Daha garip bir şey, Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ruh ve ahlak anlayışıdır?" dedi.
 
Kılıçdaroğlu "Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti'ni çıkarıyorlar. Milletvekili arkadaşlarımız soruyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni niçin çıkarıyorsunuz? Verdikleri yanıt, 'Efendim tabelaya sığmıyor.' Senin kafana sığmıyor Türkiye Cumhuriyeti. Çok önemli bir gerçek, Mustafa Kemal Atatürk bizim Atatürk'ümüz, bizim onurumuz, bizim yiğidimiz, onun izinde yürüyeceğiz. Hedefimiz çağdaş uygarlıktır. 
 
Mücadele eden gençlerimize sesleniyorum; sizler sevgili gençler bir diktatörü dize getirdiniz. Gezi olaylarında o diktatörün fiyakasını alaşağı ettiniz. Size yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine kalabalık, 'Her yer Taksim her yer direniş' şeklinde slogan attı. 
 
"HAMİLE KADINLARIN SOKAĞA ÇIKMAMASINI ÖNERİYOR"
 
Kılıçdaroğlu, "Bir diktatör var. Kadınların kaç doğum yapacağına o karar veriyor. Ne zaman, nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor. Hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor. Daha garip bir şey, Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ruh ve ahlak anlayışıdır? Onurumuz olan yiğit kadınlara sesleniyorum; size seçme ve seçilme hakkını veren bir partini genel başkanı olarak sesleniyorum. Sizin bedeniniz kıyafetiniz üzerinden siyaset yapanlara ders vermek sizin boynunuzun borcudur. Bu diktatör ezberi bozuldu. Ben söyleyeceğim hemen yapılacak. Kimsin sen? Her söylediğin yerine gelecek diye. Parlamentoyu kendi arka bahçesi haline getirmek istiyor. Ben söylerim yapılır. Yargıyı siyasallaştırdı. Ahdim olsun, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlığa taşımak için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Her tülü mücadelenin arkasında olacağız" diye konuştu. 
 
"KARŞIMIZDA AKP DEVLETİ VAR"
 
Kılıçdaroğlu, "Şu anda karşımızda bir iktidar yok. Şu anda karşımızda bir AKP devleti var. Biz AKP devletine karşı mücadele ediyoruz. Valisi, kaymakamı, emniyet müdürü hepsi AKP'li. Ama unutmasınlar bu ülkeyi kuranlar en karanlık günlerde aydınlığı yakaladılar. AKP'nin karanlığına aydınlık için mücadele edeceğiz. AKP'nin karanlığını Mustafa Kemal Atatürk'ün yırttığı gibi yırtıp çöp sepetine atacağız" dedi.
 
"HER ORTADOĞULU BİR YÖRÜK ALİ EFEDİR"
 
Kılıçdaroğlu, "Üniversiteler üzerine baskı kuruyorlar. Ortadoğu Teknik Üniversitesi, onurumuz olan bir üniversite. Her Ortadoğulu bir yörük Ali Efedir. Herkes böyle bilsin" diye konuştu.
 
"TAZMİNAT DAVASI AÇMAZSAN NAMERTSİN"
 
Kılıçdaroğlu, "Dolar yeşilini seviyorlar. Ağaç düşmanı. İnsan, cumhuriyet, özgürlük, Türkiye Cumhuriyeti,, Türk milleti düşmanı bunlar. Biliyorum ben böyle dedim diye hakkımda büyük bir ihtimalle tazminat davası açacak. Açmazsan namertsin sen. Senin yargın bizi korkutamaz. Hele sen asla korkutamazsın. Polisleriyle, biber gazlarıyla geliyorlar. Recep Tayyip Erdoğan neyinle gelirsen gel. Sana ders vermek benim boynumun borcu" dedi.