ERDOĞAN'A 2.7 MİLYARLIK REZA ZARRAB SORUSU

ERDOĞAN'A 2.7 MİLYARLIK REZA ZARRAB SORUSU

ABD'de tutuklanan 17 aralık yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab davası ilerledikçe Erdoğan ve yakınları ile ilgili iddialar çoğalıyor.

ABD'de ambargoyu delmekle, İranda'da, petrol parasını iç etmekle suçlanan Reza Zarrab Erdoğan'a yöneltilen soru ile Meclis gündemine taşınıyor.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran'a karşı uygulanan ABD ambargosunu delme, banka sahteciliği yapma ve kara para aklama suçlamaları ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf için İran'a 2.7 milyar dolar ödenmesi talimatı verdiği iddialarının açıklanmasını istedi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Yazılı açıklama yapan Fikri Sağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na İranlı işadamı Rıza Sarraf için 2.7 milyar dolar ödenmesi ve cemaatçilerin resen kamudan tasfiyesini sağlayacak bir anayasa değişikliği talimatı verildiği iddialarını sordu.

Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanması sonrası, başta Halk Bankası olmak üzere Türkiye'nin yaptığı tüm usulsüzlüklerin ortaya çıkacağı düşüncesiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'na talimat verip vermediğinin açıklanmasını isteyen Sağlar şöyle dedi:

"Yukarıda bahis edilen iddialar doğru mudur? İran, Sarraf için 2.7 milyar dolar ödenmesini talep etmiş midir? Bu talep yerine getirilmiş midir? 'Paralelci' diye adlandırılan kişilerin tasfiyesini sağlayacak bir anayasa değişikliği hazırlığı var mıdır?"

 

Kaynak:Haber Kaynağı