Erdoğan Zafer Çağlayan İle Görüşüyor

Erdoğan Zafer Çağlayan İle Görüşüyor

Başbakanlıkta kritik görüşme.

 KRİTİK GÖRÜŞMELER

Başbakanlıkta kritik görüşme19 Aralık 2013 Perşembe 16:04Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret ettikten sonra geçtiği Başbakanlık Resmi Konutu'nda rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında oğlu gözaltına alınan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la görüşüyor.

Başbakanlıkta kritik görüşme

ABDULLAH GÜL İLE GÖRÜŞTÜ 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul etti. 
Çankaya Köşkü'nde saat 14.20'de başlayan görüşme, 40 dakika sürdü. 

Görüşme, Cumhurbaşkanı Gül'ün yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanları için verdiği yeni yıl yemeğinin ardından gerçekleşti. Başbakan Erdoğan, görüşmenin ardından Resmi Konuta geçti.

BAKANLA GÖRÜŞÜYOR

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Konut'ta rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında oğlu gözaltına alınan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la görüşüyor. Bakan Çağlayan'ın ortaya çıkan istifa iddiaları konusunu konuşup konuşmadığı toplantı çıkışında netleşeceği söyleniyor. 4 Bakan'ın istifasını sunduğu ve kabine revizyonunun açıklanacağı iddia ediliyordu. Cumhurbaşkanı Gül'ün yarın ki programını iptal etmesinin nedeninin hükümet revizyonu ile ilgili olduğu konuşuluyor.

ÇAĞLAYAN'IN OĞLUNUN EVİ ARANMADI

Operasyonların gerçekleştiği salı günü bir çok şüpheli gözaltına alındı, ofis ve evlerinde aramalar yapıldı.
Bu aramalardan birinde bir istisnanın yaşandığı ortaya çıktı. Öğrenildiğini göre polis bir adreste arama yapmadı, yasalar gereği yapamadı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın kaldığı evinde arama yapılmadığı . Çağlayan'ın babasıyla aynı binada ancak farklı dairede kaldığı evin Bakan Zafer Çağlayan üzerine olması nedeniyle aramanın yapılmadığı belirtildi.

"10 MİLYON'UN ÜZERİNDE PARA ELE GEÇİRİLDİ"

Operasyonlarda şu ana kadar ele geçen nakit miktarın 10 milyon lirayı geçtiği ifade edildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evinde çıkan paranın 1.5 milyon Lira olduğu belirtildi. Halk Bankası Genel Müdürü'nün evinde ise 4,5 Milyon Dolar ele geçirildiği belirtilirken, anıtlarla ilgili dosyada bir şüpheliden 90 bin lira ele geçirildiği, bununla birlikte paranın kimlere verileceğiyle ilgili listenin de elde edildiği ileri sürüldü. Aralarında Bakan çocuklarının da bulunduğu şüphelilerin üzerilerindeki mal varlıklarına ise mahkeme kararıyla el konulduğu bildirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı